Radelić o prozivkama Kišića: Neumjesno je odgovornost za debakl SDP-a prebacivati na druge

Varaždinske vijesti | 25.5.2017. u 14:46h | Objavljeno u Aktualno

Vjeran Radelić, bivši zamjenik varaždinskog gradonačelnika i bivši predsjednik gradskog SDP-a, osvrnuo se na jučerašnje izjave Alena Kišića u kojoj je njega okrivio za loši izborni rezultat.

- Kišić ne navodi kako je vodstvo gradske organizacije SDP-a, kojoj sam bio na čelu, raspušteno prije više od dvije godine, a ja sam isključen iz stranke te prema tome, kao zamjenik gradonačelnika više nisam predstavljao stranku. Kišić prešućuje još neke činjenice na koje ovom prilikom podsjećam javnost. Naime, Mario Habek umjetno je „instalirao“ Kišića na mjesto predsjednika varaždinskog SDP-a nakon podužeg razdoblja kada predsjednika uopće nije bilo, pa SDP zapravo nije uopće funkcionirao. Nakon toga je upravo Kišić, kao predsjednik SDP-a, na brojnim sastancima s gradonačelnikom Habušom dogovarao sve bitne teme oko upravljanja Gradom Varaždinom, naravno po naputcima svog mentora Habeka - ukazuje Radelić.

Dodaje da je razdoblje Kišićevog predsjednikovanja u gradskoj organizaciji SDP-a obilježila jedino njegova upletenost u slučaj s maloljetnikom.

- Slučaj još uvijek nije razriješen jer nemamo rezultate policijske istrage. Ali, na način na koji Kišić komentira Čehokovu situaciju, komentirat ću i ja Kišićevu: trebamo poštovati presumpciju nevinosti. Držim stoga kako je neumjesno očitu odgovornost za izborni neuspjeh na nedjeljnim izborima pokušati prebaciti na druge. Čitatelji će ionako sami prosuditi tko je zapravo utjecao na debakl SDP-a, a Kišić će njihovo mišljenje još jedan put saznati nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika Varaždina - poručio je Radelić.