Kandidati HDZ-a za Europski parlament obišli gradove i općine Varaždinske županije Foto: HDZ Varaždinske županije

Kandidati HDZ-a za Europski parlament obišli gradove i općine Varaždinske županije

| 30.4.2019. u 13:37h | Objavljeno u Aktualno

Dio kandidata HDZ-a za izbore za Europski parlament Karlo Ressler, Sunčana Glavak. Marijana Balić, Stjepan Ribić i Stjepan Adanić boravili su jučer u Varaždinskoj županiji. U sklopu cjelodnevnog posjeta obišli su desetak općina i gradova te još veći broj uspješnih lokalnih projekata kojima je gotovo uvijek ista poveznica, a to je Europska unija, odnosno fondovi i sredstva Europske unije.

Posjet je započet u Općini Visoko gdje su kandidati obišli Društveni dom koji kreće u rekonstrukciju sredstvima europskih fondova te nadaleko poznata „Belina lipa” koja će se kandidirati za Europsko stablo godine. U Podrutama na komemorativnom području odana je počast stradalim promatračima tadašnje Europske zajednice.Nakon druženja s građanima u Novom Marofu u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, u Ljubešćici i Varaždinskim Toplicama obiđene su Poduzetnička zona odnosno hotel u izgradnji tvrtke „Bernarda Nova”.

ludbreg_izjave_1.JPG

Gospodarska teme bile su u fokusu obilaska Ludbrega, a obiđen je pogon uspješne tvrtke Ducati komponenti.Posjet Ludbregu iskorišten je za izjave medijima gdje je domaćin EU kandidatima, saborski zastupnik Anđelko Stričak uvodno istaknuo da je najbolje što se u posljednjih nekoliko godina Hrvatskoj dogodilo ulazak u euroatlantske integracije, odnosno u NATO savez i EU, te pozvao žitelje Varaždinske županije da izađu na izbore i povjerenje daju listi broj 9.

Kandidat na listi, prvi varaždinski gradonačelnik Stjepan Adanić naglasio je da na područje Varaždinske županije trenutačno dolazi preko milijardu i 400 milijuna kuna sredstava iz EU-a. Sunčana Glavak je naglasila vertikalu EU, odnosno Europski parlament, Vladu RH pa sve prema nižim razinama te podsjetila da je ova Vlada pokazala stvarnu fiskalnu decentralizaciju i omogućila Varaždinskoj županiji da ima gotovo 30 posto veći proračun.Nositelj liste HDZ-a za EU izbore Karlo Ressler na kraju je poručio da i u Varaždinskoj županiji prenose istu poruku snažne povezanosti lokalnih i europskih projekta, lokalnih politika i europskih politika, a isto tako i poruku da su EU izbori 26. svibnja na neki način i lokalni izbori.

varazdin_2.JPG

Obilazak Varaždinske županije je nastavljen u općini Martijanec na gradilištu novog dječjeg vrtića, investicije vrijedne 9,3 milijuna kuna. Od ukupne cijene izgradnje prvog općinskog dječjeg vrtića u Martijancu, nešto manje od 7,5 milijuna kuna osigurala je Vlada Republike Hrvatske iz Programa ruralnog razvoja, podmjere 7.4, dok će se ostatak namaknuti iz općinskog proračuna.U Općini Trnovec Bartolovečki posjećena je uspješna Poduzetnička zona dok su u Varaždinu kandidati HDZ-a za EU parlament obišli studentski dom, vrijednu investiciju središnje vlasti čija je realizacija bila važna etapa na putu Varaždina prema statusu sveučilišnog grada.Nakon obilaska nastavljeno je druženje s građanima i članovima stranke odnosno nositeljima lista HDZ-a za predstojeće izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Varaždina. Kandidati su se složili s ocjenom da su oba izbora važna i da je cilj što veći izlazak na biračka mjesta i 5. svibnja kada se biraju vijeća mjesnih odbora te 26. svibnja kada se biraju zastupnici u EU parlamentu.