Kandidat za gradonačelnika Zdenko Đuras: Zadnji Uskrs u Ivancu bez uskrsnica za umirovljenike

VV | 1.4.2021. u 19:28h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska stranka umirovljenika zajedno će na lokalne izbore u Ivancu na kojima je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zdenko Đuras. Sporazum je Đuras u srijedu potpisao s predsjednicom Gradske organizacije HSU-a Ljubicom Friščić. Nastavak je to suradnje ovih dviju stranaka koje su nedavno potvrdile zajednički izlazak na izbore i na županijskoj razini.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zdenko Đuras naglasio je da će ovo biti posljednji Uskrs koji će proći, a da ivanečki umirovljenici nisu dobili uskrsnice.

- U mojem fokusu su umirovljenici s kojima sam uvijek dobro surađivao. HDZ kao najjača hrvatska stranka može u gradu Ivancu puno napraviti da pospješi život građana, i među njima i umirovljenika. Treba razgovarati, pripremati rješenja i pomoći. Kandidirao sam se jer smatram da je u proteklo vrijeme Ivanec zaobišlo previše investicija, a neke susjedne općine napravile su više i za umirovljenike i sve članove društva. U Ivancu treba napraviti dnevni boravak, a treba usmjeriti i razne pomoći koje je Vlada pripremila za umirovljenike. Treba nam vertikala. Uskrsnice i božićnice pomoć su o kojoj uopće ne bi trebali raspravljati u predizborno vrijeme. One bi se trebale podrazumijevati. Ovo će biti posljednji Uskrs bez uskrsnica za umirovljenike u Ivancu  rekao je Đuras.

Ljubica Friščić je naglasila da umirovljenici ne smiju biti zaboravljeni.

- Ove dvije stranke će se brinuti za njihovu dobrobit. A u tome pozivamo i druge - kazala je predsjednica ivanečkog HSU-a.

- HSU je donio jednoglasnu odluku o koaliciji s HDZ-om jer smo, promatrajući rad kroz protekle četiri godine saborskog zastupnika Stričaka, došli do zaključka da su investicije u Varaždinsku županiju stigle njegovom zaslugom - dodala je Jadranka Bahlen, predsjednica županijskog HSU-a.

Predsjednik županijskog HDZ-a i kandidat za varaždinskog župana Anđelko Stričak rekao je da prvi puta na županijskoj razini surađuju s HSU-om.

- Do suradnje nije došlo slučajno. U fokusu su nam isti ciljevi, a jedan od njih je privlačenje investicija. Nikad nije bilo toliko investicija na području Varaždinske županije kao u posljednjih nekoliko godina. Gospodarski rast nam je bitan. Koliko nam je jako gospodarstvo, toliko sredstava možemo osigurati za školstvo, zdravstvo, socijalu, zaštitu i spašavanje. Za Ivanec je bitno naglasiti da želimo podići kvalitetu života građana na svim područjima i proširiti mogućnosti za rast i razvoj ovog grada. Prioriteti su dogradnja vrtića i škole, izgradnja brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava, nastavljamo s Aglomeracijom, a radimo i na realizaciji inicijative proglašenja Ivančice parkom prirode – rekao je Stričak na potpisivanju koalicijskog sporazuma HDZ-a i HSU-a.

ivanec_hdz_hsu_1.JPG

ivanec_hdz_hsu_2.JPG

ivanec_hdz_hsu_3.JPG

ivanec_hdz_hsu_4.JPG

ivanec_hdz_hsu_5.JPG

ivanec_hdz_hsu_7.JPG