Kandidat SDP-a za načelnika Sračinca zalaže se za smanjenje cijene vrtića Foto: SDP Varaždinske županije

Kandidat SDP-a za načelnika Sračinca zalaže se za smanjenje cijene vrtića

Varaždinske vijesti | 14.4.2021. u 17:37h | Objavljeno u Aktualno

- SDP podupire projekte za koje se osigurava europski novac, ali se ne može složiti s načinom na koji se netransparentno koristi javni novac u Općini Sračinec. SDP će se i ubuduće zalagati za programe pomoći mladima koje su sada nedostatne - priopćili su iz SDP-a.

Predsjednik Općinske organizacije SDP-a i kandidat za načelnika Općine Sračinec Mario Možanić ističe kako će se SDP zalagati za smanjenje cijene vrtića za djecu s područja općine, povećanje broja i iznosa stipendija za učenike i studente te pojednostavljivanje procesa prijave za stipendije.

Iz SDP-a navode da Možanić kao vrlo važan aspekt svog budećeg rada vidi u podizanju transparentnosti rada Općine i općinskih tijela, posebno što se tiče sredstava koja su na raspolaganju načelniku.

- Stranka podupire velike projekte poput Parka Velika graba, no SDP se ne slaže s vođenjem Sračinca na način osobne koristi od javnog novca kojeg treba usmjeriti u sufinanciranje takvih projekata, ali i sufinanciranje cijene vrtića. Pomoć obiteljima u barem dodatnoj mjesečnoj pomoći od 150 kuna po djetetu u vrtiću sasvim sigurno bi olakšalo život mladim obiteljima - priopćili su iz SDP-a.