Ivanečki HDZ s mladom ekipom cilja na pobjedu na lokalnim izborima Foto: Krešimir Đurić

Ivanečki HDZ s mladom ekipom cilja na pobjedu na lokalnim izborima

| 9.3.2017. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Županijski HDZ danas je, zajedno s Gradskom organizacijom HDZ-a Ivanec, predstavio kandidate za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika grada Ivanca.

Biografije kandidata predstavio je Vladimir Lacković, predsjednik ivanečkog HDZ-a, istaknuvši da je riječ o mladim, visokoobrazovanim i ambicioznim ljudima.

Kandidat za gradonačelnika grada Ivanca je Zdenko Đula (38), rukovoditelj HEP-ovog pogona Ivanec, a za jednog od njegovih zamjenika kandidiran je Zdenko Đuras (35) s desetgodišnjim radnim iskustvom u križevačkom KTC-u, od čega godinu dana na poslovima internog kontrolora te devet godina kao direktor robnog centra.

- Takvi nama trebaju, a kad im se pridruži i drugi kandidat za zamjenika gradonačelnika, a najvjerojatnije će to biti žena, imat ćemo pravi tim koji će 21. svibnja preuzeti vođenje grada Ivanca - rekao je Lacković.

- Uključio sam se u politiku jer vidim da u našem gradu mnoge stvari ne "štimaju". To dokazuje i raskol dugotrajne koalicije HNS-a i SDP-a u Ivancu, i sada oni izjavljuju da je Ivanec tapkao u mraku 12 godina. Mi smo tu da to promijenimo i naš grad učinimo ljepšim. Naš program za izbore predstavit ćemo u narednom razdoblju, ali mogu reći da nam je cilj ravnomjerni razvoj grada Ivanca, bez obzira na političko opredjeljenje stanovnika, što do sad nije bio slučaj - istaknuo je Đula.

Dodao je kako će im jedan od ciljeva biti uvođenje jednosmjenske nastave u ivanečku osnovnu školu, kao jednu od rijetkih koja još uvijek radi u dvije smjene, a najavio je i oslobađanje vatrogasnih operativaca plaćanja komunalne naknade.

Zdenko Đuras napomenuo je kako je vrijeme da se svi okrenu budućnosti te da Ivanec dođe na mjesto koje zaslužuje.

- Puno toga je propušteno i krajnje je vrijeme da se primimo posla - kratko je napomenuo Đuras.

Anđelko Stričak najavio je kako će u narednima tjednima nastaviti s predstavljanjem kandidata za lokalne izbore iz općina i gradova Varaždinske županije.

- Kad ih sve predstavimo, vidjet ćete kako je riječ o kvalitetnom mozaiku naših kandidata koji bi 21. svibnja trebali preuzeti odgovornost za vođenje svojih općina, gradova i, naravno, županije - zaključio je Stričak, uz kojega su na predstavljanju bili i Josip Križanić, Alen Runac i Nadica Dreven Budinski.