Ivanečki HDZ: "Nikad nismo bili za dovoz otpada u Jerovec bez obzira odakle taj otpad dolazi" Foto: VV arhiva

Ivanečki HDZ: "Nikad nismo bili za dovoz otpada u Jerovec bez obzira odakle taj otpad dolazi"

Varaždinske vijesti | 16.12.2020. u 09:08h | Objavljeno u Aktualno

- HDZ Grada Ivanca nikada nije bio za dovoz otpada u Jerovec bez obzira odakle taj otpad dolazi, Varaždina ili bilo kojeg drugog mjesta. Tog stava smo, ne zbog dnevno-političkih potreba, kao što je to primjer kod SDP-a ili gradske vlasti predvođene još uvijek HNS-ovim Miloradom Batinićem, već zbog toga jer želimo čisti i uređen Jerovec te čist i uređen Ivanec zbog svih naših sugrađana - priopćili su iz gradske organizacije HDZ-a Ivanec.

- Po tom pitanju naš stav je jasan i dosljedan. Nasuprot tome po tko zna koji puta progovara demagogija ivanečkog SDP-a i apsolutno nepoznavanje tematike o kojoj se trude progovoriti - dodali su.

- Podsjećamo, to je isti SDP koji u 30 godina samostalnosti Hrvatske za 'bolji Ivanec' nije napravio gotovo ništa, čak i možemo reći – NIŠTA. Pa niti u periodima kada su u rukama imali sve poluge vlasti – posloženu 'vertikalu' od gradske, preko županijske pa sve do državne razine. Svoju nesposobnost u pravilu su svaljivali na druge, a omiljenom parolom „HDZ je kriv za sve“ pokušavali politički preživjeti. No usprkos enormnim naporima na 'ocrnjivanju' drugih kao glavnom programskom načelu, nikada im to nije palo na plodno tlo – ističe predsjednik HDZ-a Grada Ivanca Zdenko Đuras dodajući da "cilj SDP-a nije da napravi nešto za svoju sredinu, jer bi se u tom slučaju pozvao na demokratska sredstva poput inicijative za sazivanje Gradskog vijeća ili okupljanje predsjednika klubova vijećnika".

- U svojoj nesposobnosti, bezidejnosti, SDP-u je puno lakše iznositi lažne optužbe nego napraviti nešto korisno za svoje sugrađane. Njihov način političkog rada, kao i nedavno objave i prozivanje, najviše govori o njima samima – izjavio je Đuras.

– Umjesto politikantskih objava po društvenim mrežama, mjesto za raspravu i zauzimanje stava o tome je Gradskog vijeća Grada Ivanca – završio je Đuras.