Ivan Vrdoljak obratio se javnosti te rekao da HNS neće sudjelovati u preslagivanju Vlade

Varaždinske vijesti | 27.4.2017. u 18:27h | Objavljeno u Aktualno

Nakon turbulentnog jutra u Vladi kada je Andrej Plenković tajnici Vlade naložio da pripremi odluke o razrješenju trojice ministara, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak obratio se javnosti te rekao da HNS neće sudjelovati u preslagivanju Vlade.

-HNS neće sudjelovati u Vladi RH. Prestanite nas gurati u tu priču. Očekujemo da će premijer Plenković potvrditi u kratkom vremenu da ima parlamentarnu većinu i bez Mosta. Nalazimo se u krizi koja zahtjeva odgovornost i stabilnost. HNS uopće ne priželjkuje nove parlamentarne izbore. Ne zato što se bojimo rezultata, nego jer treći izbori u 18. mjeseci ugrožavaju gospodarski sustav i žrtve smo koalicije kaosa HDZ- a i Mosta. Ovo je drugi put da je čitava zemlja postala žrtvom odnosa kaosa HDZ-a i Mosta u trenutku kada našoj zemlji treba stabilnost, mir i neugrožavanje pozitivnih gospodarskih rezultata i rejtinga Hrvatske - rekao je Vrdoljak.

Ponovio je da je HNS Vladu nacionalnog jedinstva spomenuo isključivo kao jednu od opcija, ali ne da je priželjkuje.

-HNS ne želi nalikovati hijenama koji u ovom trenutku žele raskomadati neko meso, nego dati svoj doprinos političkom porukom da nam je na prvom mjestu naša zemlja i ozbiljnost situacije. Vrijeme će pokazati kakvu će većinu pokazati Plenković koju je danas obećao. Ponavljam da HNS neće sudjelovati u Vladi - zaključio je Vrdoljak.

Označeno u