Ilčić: Kišić koristi komunističku retoriku

| 27.5.2016. u 19:27h | Objavljeno u Aktualno

Žao mi je što se g. Kišić spustio na razinu napada „ad hominem“. Takvoj vrsti napada pribjegavaju oni koji nemaju argumenata pa onda osobno vrijeđaju, poručio je čelnik HRAST-a Ladislav Ilčić osvrćući se na istup predsjednika varaždinskog SDP-a i varaždinskog dožupana.

Ilčić ocjenjuje da Kišić ne zna ništa o kurikulu i sustavu obrazovanja pa zato pribjegava prokušanoj SDP-voj taktici osobnog vrijeđanja.

- Gospodin Kišić smatra da ja sramotim Varaždin, a mnogi Varaždinci smatraju da je njegov SDP 4 godine jako sramotio cijelu Hrvatsku. Gospodin Kišić još uvijek koristi staru komunističku retoriku u kojoj je Partija napredna, a svi drugi nazadni. No, imam dobru vijest za g. Kišića - nalazimo se u demokratskom društvu u kojem nikom nije dano „da je napredan i da je uvijek u pravu“ kao što to gospodin Kišić za svoju Partiju misli već se nalazimo u suvremenom demokratskom društvu u kojem su različita mišljenja moguća, pa čak i poželjna, upozorava.

Ilčić ocjenjuje da je Kišić zapravo zabrinut činjenicom da je jedan Varaždinac konačno nakon mnogo godina politički relevantan na državnoj razini.

- Naravno brine ga to što ta osoba nije iz SDP-a. No, to samo govori o kvaliteti njihovih ljudi. Također, g. Kišiću nije jasno kako to da netko iz zasad relativno male stranke poput Hrasta može imati toliki utjecaj. Razumijem g. Kišića koji je odrastao u stranci u kojoj snaga osobe proizlazi isključivo iz članstva u snažnoj stranci. No, moderno društvo i moderna politika traže osobu, čovjeka sa stavom i uvjerljivim argumentima, naglašava.

Na kraju Ilčić se osvrće i na samu kurikularnu reformu.

- Da se gospodin Kišić malo bolje raspitao, znao bi da g. Jokić i Ekspertna radna skupina nisu odabrani javnim natječajem kako su zakonski trebali biti već ih je kroz značajno različit institut javnog poziva imenovao SDP, konkretno ministar Mornar. SDP je odabrao simpatičnog, emotivnog i entuzijastičnog g . Jokića te su zajednički pokušali plasirati u javnost da to nema veze s politikom. No, razotkrili su se kad je iz g. Jokića progovorio onaj Milanovićev „ili mi ili oni“, odnosno kad je g. Jokića pokazao da zna funkcionirati samo unutar zatvorene skupine u kojoj je on apsolutni šef, odnosno kad nije mogao prihvatiti da se Ekspertna skupina proširi stručnjacima iz STEM područja, područja koja Hrvatsku jedina mogu izvući iz krize, poručuje Ilčić dodajući da će reforma srećom ići dalje, a da će biti dobro došla mišljenja svih stručnjaka, a ne samo onih koji se smatraju jedinim naprednim.

Vezana vijest:

Alen Kišić (SDP): Ilčiću, prestanite sramotiti Varaždin