I HDZ obilježio Dan žena: Ravnopravnost žena mora biiti prioritet našeg društva Foto: HDZ

I HDZ obilježio Dan žena: Ravnopravnost žena mora biiti prioritet našeg društva

Varaždinske vijesti | 8.3.2017. u 18:15h | Objavljeno u Aktualno

Dan žena danas su podjelom cvijeća Varaždinkama obilježili i članovi HDZ-a, predsjednik varaždinskog HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Varaždina Damir Habijan te kandidat za župana Varaždinske županije Alen Runac.

- Danas, na Međunarodni dan žena, posjetio sam Sigurnu kuću, ustanovu u kojoj su svoj dom pronašle žene koje traže svoj drugi put. Puno žalosnih priča, ali na kraju i optimizma u bolje sutra - izjavio je Damir Habijan, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina te dodao kako briga društva mora biti rušenje predrasuda prema svim ženama kojima su prava ugrožena.

Habijan je istaknuo kako je danas dan kad slavimo sve žene, djevojčice, majke i radnice koje svojim svakodnevnim doprinosom poboljšavaju naše društvo.

Nakon podjele cvijeća građankama Varaždina prilikom koje je HDZ-ov kandidat za varaždinskog gradonačelnika predstavljao svoj program i ciljeve za razvoj Varaždina, Habijan se sastao i s predstavnicama Sigurne kuće, utočišta za žrtve obiteljskog nasilja. Razgovarali su o svakodnevnim problemima s kojima se korisnice i djelatnice utočišta susreću, a kao jedan od ključnih problema se nametnula pravna zaštita.

- Zakoni predviđaju i propisuju kazne za kaznena djela obiteljskog nasilja, neplaćanja alimentacije, međutim postavlja se pitanje njihove primjene i sporosti sustava da reagira na vrijeme. Velika zadaća koja zahtijeva da se svatko od nas uključi i omogući ženama koje nisu imale izbora da im pružimo bolje sutra. Jer one to zaslužuju i to ne smijemo zaboraviti - rekao je Habijan.

Podsjetimo, Damir Habijan je nedavno predstavio svoju zamjenicu na predstojećim izborima za čelno mjesto grada, doktoricu Sanju Zember. Dr. Zember će posebnu pažnju skrenuti na zdravstvo i na ugrožene skupine društva te svojim liječničkim i aktivističkim iskustvom doprinijeti što boljoj prevenciji i skrbi Varaždinaca i Varaždinki.

Uz Damira Habijana, podjeli cvijeća Varaždinkama pridružio se i HDZ-ov kandidat za župana Varaždinske županije Alen Runac.

Galerija slika