HRT: Povjerenstvo će istražiti jesu li se kupovale teme i gostovanja u Otvorenom Foto: HRT / ilustracija

HRT: Povjerenstvo će istražiti jesu li se kupovale teme i gostovanja u Otvorenom

I.D./Varaždinske vijesti | 3.6.2016. u 14:53h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska radiotelevizija (HRT) imenovala je u petak tročlano povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti i odgovornosti povezane sa slučajem agencije Grizli komunikacije, koja je u kampanji zastupala Most nezavisnih lista.

Odluka o tome donesena je nakon što je u medijima objavljen ugovor agencije Grizli komunikacije u kojemu se, među ostalim, spominje emisija Otvoreno Hrvatske televizije (HRT–HTV) te se navode teme i konkretni gosti koji bi temeljem tog ugovora u emisiji trebali govoriti, priopćili su iz HRT-a.

Hrvatska radiotelevizija ističe da teme spomenute u ugovoru agencije Grizli komunikacije nikad nisu bile zastupljene u emisiji Otvoreno.

- Također, novinari i urednici Hrvatske radiotelevizije znaju da se pri odabiru tema i gostiju uvijek trebaju voditi isključivo javnim interesom uz poštivanje najviših profesionalnih i etičkih standarda. Kako bi se otklonila svaka sumnja da se na takav način možda nije postupalo u pripremi i realizaciji emisije Otvoreno od svih su urednika zatražena pismena očitovanja - ističu iz HRT-a.

Članovi povjerenstva utvrdit će i sve ostale okolnosti te analizirati teme i zastupljenost predstavnika svih političkih stranaka u emisiji Otvoreno u razdoblju od 28. siječnja do 2. lipnja 2016. godine.

- Time će se utvrditi je li na bilo koji način narušena ravnoteža pri odabiru gostiju u emisiji Otvoreno u razdoblju od uspostavljanja sadašnje Vlade Republike Hrvatske do danas, a u cilju potpunoga informiranja korisnika Hrvatske radiotelevizije i svih građana nalaz povjerenstva bit će javno objavljen - stoji u priopćenju HRT-a.

Označeno u