HNS-ovci u obilasku mjesnih odbora: Gojancu hitno treba izlaz na državnu cestu DC35 Foto: HNS Varaždinske županije

HNS-ovci u obilasku mjesnih odbora: Gojancu hitno treba izlaz na državnu cestu DC35

Varaždinske vijesti | 30.4.2019. u 17:23h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kandidati s liste HNS-a za Vijeće 4. mjesnog odbora u Varaždinu u ponedjeljak, 29. travnja, obišli su Grabanice kako bi ukazali na svakodnevne probleme stanovnika ovog kvarta.

– Grad Varaždin ne vodi računa o komunalnom redu, zdravlju i sigurnosti stanovnika, a osobito djece. Nekoliko zapuštenih gradilišta ugrožava sigurnost građana, a veliki problem je i vegetacija koja je izvan svake kontrole te uzrokuje alergijske probleme. Gradonačelnik Ivan Čehok u svojoj je predizbornoj kampanji prije dvije godine obećao rješavanje ovih problema, ali nije poduzeto baš ništa – upozorili su iz HNS-a.

Kako su naveli, potrebno je pod hitno osigurati sva gradilišta i urediti zapušteni okoliš kako bi se osigurali normalni uvjeti za život te podigla razina sigurnosti i kvalitete života stanara, osobito djece.

- HNS u svom programu, između ostalog, nudi rješenje ovog problema, a kako bi se podigla razina kvalitete života predlaže i postavljanje uspornika prometa uz zgrade te uređenje dječjeg i sportskog igrališta - ističu HNS-ovci.

Osim obilaska u 4. MO-u, održani su i radni sastanci u mjesnim odborima Črnec i Gojanec, gdje je s nositeljem liste HNS-a Berislavom Bračkom i njegovim timom utvrđeno da Gojancu hitno treba izlaz na državnu cestu DC35, a na sastanku je bio i predsjednik Županijske organizacije te kandidat za EU parlament Alen Leverić.

– HNS govori samo kroz djela i nakon nadvožnjaka, rotora na Banfici i Hraščici, kreće se u rješavanje ovog gorućeg problema. No, to je samo dio prometnih rješenja koji, osim što dovode milijunske investicije u Varaždin i Varaždinsku županiju, povećavaju sigurnost u prometu. Prvenstveni cilj je povećati sigurnost najugroženijih skupina u prometu, a to su biciklisti i pješaci, posebice djeca – zaključio je Leverić.

hns_izbori_vmo_4.jpg

hns_izbori_vmo_3.jpg

hns_izbori_vmo_2.jpg

hns_izbori_vmo_5.jpg