HNS: Bahati, prevarant Čačić istovremeno u koaliciji s HDZ-om i SDP-om, a tvrdi da na izbore ide sam

vv | 10.6.2020. u 12:08h | Objavljeno u Aktualno

Radimir Čačić u koaliciji je s HDZ-om, govori da na izbore ne ide s nikim, a potpisuje koaliciju s SDP-om. I kojem onda Čačiću vjerovati, pitaju u ŽO HNS-a Varaždinske županije.

Čelnika Reformista i varaždinskoga župana vide kao najskupljeg političara na hrvatskoj sceni jer veli da radi samo 15 minuta dnevno u Županiji, a kako dobiva 7312 kuna neto te po tome radi 7,5 sati mjesečno, ispada njegov svaki svoj sat rada stoji 1.000 kuna, , i za to dobiva jer, kako je i sam potvrdio da, objašnjavaju.

-Varaždinski župan deklarirani je galamdžija i prevarant, a izgleda da je uz sve to i podvojena ličnost. Uvijek spreman za galamu, a jedini rezultati u mandatu su mu kupnja dvorca i kozmetičko ukrašavanje vodotornja, i sve to za novce naših sugrađana.

Za razliku od Čačića, mi smo jasno rekli da na izbore idemo sami, da nikome nećemo dati bjanko potporu, a kasnije ćemo razgovarati s onima koji prihvate veći dio programa. Naš program temelji se na nastavku provedbe digitalizacije, nastavku reforme obrazovanja, kao i nastavku realizacije svih projekata za sjever.

Godinama su projekti iz Varaždinske županije, sa Sjevera Hrvatske, stajali u ladicama, pa i onda kad je Čačić bio prvi potpredsjednik Vlade. Kad smo došli u Vladu izvadili smo ih, obrisali prašinu s njih i počeli ih provoditi. Dok su neki samo galamili i cirkusirali, te glumili velike stručnjake, mi smo radili. U zadnje tri godine samo iz Ministarstva graditeljstva uloženo je gotovo milijardu kuna u sjeverne županije. Obnovili smo škole, bolnice, društvene domove, ulagali u komunalne projekte, sanirali klizišta. Planiramo tako i dalje i moramo to nastaviti.

Država je nažalost duboko podijeljena, na lijeve i desne, crvene i plave i u blokovskoj podjeli svaki put najgore prođe Sjever. Sjever zaslužuje svoju priliku i dalje, neovisno o ideološkom bloku koji Hrvatska izabere. Zašto bi gradnja škole, obnova bolnica, sanacija klizišta, uređenje vrtića, gradnja novih rotora i uređenje cesta ovisili uvijek o tome koji politički blok je prevladao? HNS to sigurno neće dopustiti i nastavit ćemo raditi na svemu ovome što je započeto, navode u HNS-u te poziva Čačića da se napokon izjasni, da „barem jedan dan govori istinu i kaže ljudima s kim namjerava u koaliciju na ovim izborima i nakon njih ili da jednostavno kaže istinu da mu je jedini cilj uhljebiti svoje ljude na saborsku plaću“.