HDZ traži da se Županija uključi u nabavku uređaja za magnetsku rezonancu Foto: VV arhiva / ilustracija

HDZ traži da se Županija uključi u nabavku uređaja za magnetsku rezonancu

I.D./Varaždinske vijesti | 30.9.2016. u 16:11h | Objavljeno u Aktualno

Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice  Varaždinske županije uputila je poziv županijskoj vlasti da se uključi u prikupljanje sredstava za nabavku uređaja za nuklearnu magnetsku rezonancu za potrebe bolnica sjeverozapadne Hrvatske.

Priopćenjem su se, naime, osvrnuli na jučerašnji humanitarni koncert održan u tu svrhu, ističući da "Varaždinska županija, koja je ujedno osnivač bolnice, za sada u ovu akciju nije uključena".

Priopćenje županijskog HDZ-a, koje potpisuje njegov predsjednik Anđelko Stričak, prenosimo u cijelosti:

"Opća bolnica Varaždin pokrenula je široku akciju za nabavku uređaja za magnetsku rezonancu čime bi se znatno unaprijedila zdravstvena skrb za stanovnike ovog dijela Hrvatske. Sinoć je u svrhu prikupljanja sredstava za tu namjenu održan i vrlo uspješan humanitarni koncert "Dar za eNeMaR" na kojem su nastupili brojni izvođači. U akciju su se uključili i brojni građani, tvrtke, gradovi i općine, pa je jučerašnja humanitarna večer pokazala veliku spremnost naših ljudi da pomognu u nabavci uređaja koji će mnogima spasiti živote.

Međutim, Varaždinska županija, koja je ujedno osnivač bolnice, za sada u ovu akciju nije uključena. Stoga ovim putem apeliramo na župana g. Predraga Štromara da se iz Proračuna Županije za 2016. godinu izdvoji 500.000,00 kuna za nabavku ovog uređaja. Podsjećamo da su, između ostalog, temeljem čl. 6. Statuta Varaždinske županije u nadležnosti županije i poslovi vezani uz zdravstvo.

Ako u Proračunu nisu planirana sredstva za tu namjenu, molim da se ovo pismo shvati i kao inicijativa za Izmjene i dopune Proračuna Varaždinske Županije, te da ga stručne službe uzmu u razmatranje temeljem čl. 19. Poslovnika o radu Županijske skupštine Varaždinske županije."