Habijana nema na listi HDZ-a u III. izbornoj jedinici!? Foto: VV arhiva

Habijana nema na listi HDZ-a u III. izbornoj jedinici!?

Varaždinske vijesti | 11.8.2016. u 10:15h | Objavljeno u Aktualno

Točno u podne danas će početi sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj će se konačno potvrditi liste kandidata za prijevremene parlamentarne izbore. Prije početka sjednice u zagrebačkoj središnjici HDZ-a javila su se nagađanja tko će biti nositelji lista, odnosno ostali kandidati.

Tako, prema pisanju Večernjeg lista i portala Sjeverni.info, nositeljica liste HDZ-a u III. izbornoj jedinici mogla bi biti Sunčana Glavak, dosadašnja glasnogovornica Vlade RH i bivša saborska zastupnica. Usprkos tome, vodeća pozicija međimurske HDZ-ovke ocijenjuje se kao iznenađenje.

No, to nije sve. Na drugom mjestu, prema pisanju već spomenutog portala, bit će Anđelko Stričak, bivši saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, koji je uz sebe predložio još i petrijanečkog načelnika Vladimira Kurečić, HDZ-ovu vijećnicu Nadicu Dreven Budinski, predsjednicu Mladeži HDZ-a Viktoriju Horg i potpredsjednicu ivanečkog HDZ-a Martinu Car-Matišić

Začudo, među imenima se više ne pojavljuje Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a, koji je prvi i jedini javno rekao da HDZ ne može biti talac jednog čovjeka, čime je stao na stranu Andreja Plenkovića još dok su drugi šutjeli, ako ne i podržavali Tomislava Karamarka i njegov kratkovidan projekt rušenja koalicijske vlade HDZ-a i MOST-a. Na listi, prema navedenom portalu, nema ni Josipa Križanića.

S obzirom na to, teško je vjerovati da bi predsjednik HDZ-a Plenković "zaboravio" na Habijana, pogotovo što se ne radi samo o osobi sa stavom, nego i širinom te dobrim poznavateljem struke, kakvo se teško nalazi među ostalim imenima koja se spominju.

Označeno u