Habijan u Saboru: "Apeliram da se iznađu sredstva za financiranje faze II kampusa FOI-ja" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Habijan u Saboru: "Apeliram da se iznađu sredstva za financiranje faze II kampusa FOI-ja"

VV | 24.7.2020. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno

Novi saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan u četvrtak je prilikom prve rasprave na sjednici Hrvatskog sabora o programu Vlade Republike Hrvatske pohvalio program Vlade koji se odnosi na povećanje ulaganja u visokoškolsko obrazovanje i studentski standard.

Zahvalio je mandataru, sadašnjem predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i Vladi na dosadašnjem angažmanu koji se tiče ulaganja u visoko obrazovanje u gradu Varaždinu, darovanju nekoliko nekretnina Sveučilištu Sjever koje su bile potrebne za daljnji razvoj, povećanju proračuna Sveučilišta Sjever za 20 milijuna kuna, potpori pri izgradnji studenskog doma i restorana. Naglasio je kako i dalje ostaje otvoreno pitanje izgradnje i financiranja izgradnje kampusa FOI faza II koje se mora riješiti.

- Zahvaljujući Vladi SDP-a, Hrvatska tijekom pregovora s Europskom komisijom nije uspjela ispregovarati financijski okvir za izgradnju obrazovne infrastrukture osim studentskog doma i restorana. Ne treba posebno naglašavati koliki je značaj Fakulteta organizacije i informatike, ne samo za sjever Republike Hrvatske već i za cijelu regiju. Apeliram da se u narednom periodu iznađe način financiranja faze II kampusa FOI-a – rekao je Habijan.

Dodao je kako se izgradnjom kampusa i dodatnim ulaganjima u Sveučilište stvara kvalitetan kadar koji je lako zapošljiv u ICT sektoru, a s obzirom na to da Varaždin ima vrijedan Tehnološki park, zatvara se krug i time osigurava ostanak mladih na sjeveru Hrvatske.
Podsjetio je i zahvalio na angažmanu zastupnika Anđelka Stričaka čijim je amandmanom proračun Sveučilišta Sjever prošle godine povećan za 40 posto.

Označeno u