Damir Habijan mogao bi biti nositelj liste HDZ-a za 3. izbornu jedinicu Foto: VV arhiva

Damir Habijan mogao bi biti nositelj liste HDZ-a za 3. izbornu jedinicu

V.M./VV/Jutarnji.hr | 12.7.2016. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan mogao biti nositelj liste HDZ-a na prijevremenim parlamentarnim izborima za Treću izbornu jedinicu koju čine Varaždinska, Međimurska i Koprivničko-križevačka županija.

Kako piše Jutarnji.hr, iako Andrej Plenković redovito otklanja sva pitanja vezana za koalicije i liste, s obrazloženjem da će o svemu tome odluke biti donesene nakon 17. srpnja kad službeno postane novi šef HDZ-a, u stranci se ipak spekulira imenima “dobitnika i gubitnika”.

Habijan je potvrdio da se vode razgovori o kandidatima, no da je još preuranjeno govoriti o imenima na listi, no ukoliko dođe do navedenog, spreman je preuzeti odgovornost.

- Smatram da je u ovom trenutku preuranjeno govoriti o imenima na listi. Naravno da se vode razgovori o kandidatima. Ukoliko vodstvo stranke to predloži spreman sam preuzeti odgovornost - rekao je kratko predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina.

U HDZ-u se spekulira da bi prvi na listama mogli biti Plenković u prvoj, Miroslav Tuđman u drugoj, Damir Habijan u trećoj, Tomislav Tolušić u četvrtoj, Zdravko Marić u petoj, Goran Marić u šestoj, Damir Jelić u sedmoj, Oleg Butković u osmoj, Ivana Maletić u devetoj, a Damir Krstičević u desetoj izbornoj jedinici, doznaje Jutarnji.hr.