Habijan: Grad Varaždin je dužan ukloniti divlje deponije, bez obzira tko je vlasnik zemlje Foto: VV arhiva/ilustracija

Habijan: Grad Varaždin je dužan ukloniti divlje deponije, bez obzira tko je vlasnik zemlje

Varaždinske vijesti | 28.3.2017. u 16:09h | Objavljeno u Aktualno

Nakon reakcije i navode iznijete u priopćenju SDP-ovog kandidata za varaždinskog gradonačelnika Alena Kišića, povodom konferencije HDZ-a na vodocrpilištu Vinokovščak, oglasio se HDZ-ov kandidat Damir Habijan.

U svom odgovoru Habijan ističe kako je, neovisno o tome tko je vlasnik nekretnine/zemljišta, Grad Varaždin dužan ukloniti divlje deponije pokraj vodocrpilišta.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na navode iznijete u priopćenju gospodina Kišića, a povodom danas održane konferencije HDZ-a na vodocrpilištu Vinokovščak, ističem kako neovisno o tome tko je vlasnik nekretnine / zemljišta, grad Varaždin je dužan ukloniti divlje deponije pokraj vodocrpilišta.

Naime, logikom kojom se vodi gospodin Kišić ispada da bi u slučaju da je vlasnik zemljišta na kojem se nalazi „nuklearni otpad“ preselio na drugi kraj svijeta, grad zvao vlasnika da se vrati i to sanira?! Bojim se da to nije adekvatan način upravljanja gradom.

Unatoč tome što se gospodinu Kišiću ne sviđa naš način rada, i u narednim danima ukazivat ćemo na gradske probleme koji su rezultat aktualne gradske vlasti kojoj pripada i gospodin Kišić i to je činjenica od koje ne može pobjeći, a isto tako očekujem da ćemo uskoro biti upoznati i s njegovim izbornim programom."