Habek: HDZ je najodgovorniji za stanje, a i Most jer ih je doveo

| 6.6.2016. u 13:41h | Objavljeno u Aktualno

Sadašnja politička situacija iznimno je turbulentna, rekao bih dosad nezabilježena u hrvatskoj političkoj povijesti, a uvjeren sam da je svima jasno da je za to odgovoran HDZ, naglašava Mario Habek, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Varaždinske županije.

S njim smo razgovarali nakon što je u petak predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković pozvao potpredsjednike Vlade Tomislava Karamarka i Božu Petrova da se povuku u interesu Hrvatske. Na početku razgovora pitali smo ga tko je odgovoran za sadašnju krizu: Karamarko, Petrov, obojica ili cijela koalicija, odnosno savez.

– Odgovornost za ovo što imamo je na svima onima koji participiraju u upravljanju državom. Tko bi drugi mogao biti odgovoran? Ne znam kakva bi tu bila odgovornost SDP-a. Mi smo ostavili uređeno stanje u državi, i to s dobrim ekonomskim perspektivama, ali bojim se da je dobar dio toga već prokockan. Uostalom, neki dan prvi put u 25 godina države Hrvatska nije uspjela plasirati državne obveznice po prihvatljivoj kamati zbog političke nesigurnosti. Time je sve rečeno. Sigurno je da je HDZ kao najveća stranka u vladajućoj koaliciji ili savezu najodgovorniji za takvo stanje, ali ni Most nije bez odgovornosti. Osim toga, on je i doveo HDZ na vlast, a nisu izdržali ni šest mjeseci. Tijekom tog vremena nije bilo nijedne od tih famoznih reformi, uglavnom su se bavili sami sobom.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti…