Gradski odbor odlučio: Habijan ostaje na čelu varaždinskog HDZ-a Foto: VV arhiva/Krešimir Đurić

Gradski odbor odlučio: Habijan ostaje na čelu varaždinskog HDZ-a

| 27.6.2016. u 20:06h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Damir Habijan i dalje ostaje na čelu varaždinskog HDZ-a, a potpredsjednik će i dalje biti Robert Gotić.

Odlučio je to na večerašnjoj sjednici Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina, kojem su Habijan i Gotić na raspolaganje dali svoj mandat.

Kako nam je u kratkom telefonskom razgovoru nakon sjednice rekao Habijan, većinom glasova članova Gradskog odbora odlučeno je da ostaje na funkciji predsjednika gradskog HDZ-a.

- Bilo je odvojeno glasovanje za predsjednika i potpredsjednika stranke. Većina članova Gradskog odbora glasala je protiv opoziva. Bilo je prisutno 14 članova, 13 članova je u mom slučaju bilo protiv opoziva i jedan član suzdržan. Dok su kod potpredsjednika Gotića dvoje bili suzdržani, a ostali protiv opoziva - rekao je Habijan.

Dodao je da će varaždinska organizacija HDZ-a na unutarstranačkim izborima u HDZ-u podržati Andriju Plenkovića za šefa stranke, što je dogovoreno na večerašnjoj sjednici.

Podsjetimo, Damir Habijan i Robert Gotić su prvi u redovima HDZ-a izašli sa stavom da Tomislav Karamarko treba dati ostavku na funkciju prvog potpredsjednika Vlade RH. Tada je glavni tajnik stranke Domagoj Ivan Milošević zatražio ostavku vodstva varaždinskog HDZ-a, što su oni odbili. Međutim, iako nije ponudio ostavku, Habijan je Gradskom odboru HDZ-a Grada Varaždina na raspolaganje dao svoj mandat.

S obzirom na to da je Gradski odbor potvrdio njegov mandat, očito je da Habijan uživa veliko povjerenje varaždinskih HDZ-ovaca.