Ivanečko Lovačko društvo "Jelen" obilježilo 70 godina rada Foto: Grad Ivanec

Ivanečko Lovačko društvo "Jelen" obilježilo 70 godina rada

I.D./Varaždinske vijesti | 21.10.2015. u 13:37h | Objavljeno u Društvo

Punih 70 godina uspješnog rada na zaštiti i uzgoju divljači iza sebe ima ivanečko Lovačko društvo Jelen koje je visok jubilej proslavilo svečanom skupštinom.

Nakon mise za lovce koju je u ivanečkoj župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene predvodio vlč. Zoran Gložinić, na imanju obitelji Martinčević u Cerju Nebojse održana je svečana skupština LD-a Jelen. Nakon što je stotinjak okupljenih minutom šutnje odalo počast preminulim članovima društva, na povijest i rad LD-a tijekom proteklih desetljeća osvrnuo se predsjednik Zdravko Križek.

Izrazio je velik ponos radom i angažmanom članova te iznimnom brigom koju, osobito u zimskom razdoblju, vode o divljači. Osvrnuo se i na brojne radne akcije, gradnju lovačkog doma u Tiglinu, kontinuirano uređivanje čeka i hranilišta za divljač, na svakodnevno hranjenje divljači i aktivnosti u cilju očuvanja prirodne ravnoteže i zaštite rijetkih i ugroženih životinjskih vrsta. Križek je podsjetio i na memorijalne turnire koje LD Jelen svake godine organizira u znak sjećanja na svoga člana, poginulog ivanečkog branitelja Ivana Severa.

Zaslužnima su dodijeljene zahvalnice i priznanja za promicanje lovstva, uzgoj i zaštitu divljači, a u sklopu ovog velikog jubileja dobitnicima je podijeljena i tek izdana monografija "Sedamdeset godina rada i djelovanja Lovačkog društva Jelen Ivanec", čija je autorica diplomirana arheologinja i povjesničarka umjetnosti Ivančica Peharda, a idejni začetnik Boris Krznar, član društva.

Prisutnima se obratio i predsjednik Županijskog lovačkog saveza Ivan Kutnjak te pojedinim članovima dodijelio odlikovanja ŽLS-a. Uz brojne sponzore LD-a Jelen, predstavnike lovačkih društava iz Slovenije, Karlovačke, Krapinsko–zagorske i Međimurske županije te susjednih društava, svečanosti su nazočili i župan Varaždinske županije Predrag Štromar te dogradonačelnik grada Ivanca Branko Putarek, koji su ujedno domaćinima uputili zahvale i čestitke na njihovu radu i jubileju.