FOTO I odvjetnik Vlado Sevšek u utrci za varaždinskog gradonačelnika Foto: Krešimir Đurić

FOTO I odvjetnik Vlado Sevšek u utrci za varaždinskog gradonačelnika

| 12.4.2017. u 13:04h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski odvjetnik Vlado Sevšek, predsjednik građanske udruge Liga za Varaždin, ulazi u utrku za varaždinskog gradonačelnika. Najavljeno je to na današnjoj pressici za medije simbolično održanoj ispred Gradske vijećnice.

- Na sinoćnjoj Skupštini odlučeno je da me se podrži, odnosno da budem kandidat za gradonačelnika. Nakon razmišljanja i konzultacije s obitelji, radnim kolegama i prijateljima, odlučio sam se prihvatiti toga. Od sinoć su tako sva moja razmišljanja i pažnja fokusirana u smjeru kako voditi ovaj grad - napomenuo je Sevšek dodavši da je sklon vjerovati da će dobiti podršku građana.

Poduzet će sve, najavljuje, da gradske službe u Vijećnici učini efikasnima i učinkovitima.

liga 1

- Gradske službe ćemo podrediti Varaždincima i poduzetnicima. Siguran sam da ondje imamo sposobne i marljive ljude, no kojima treba omogućiti da rade efikasno. Izmjenama unutrašnjeg ustrojstva djelovanja treba im omogućiti da budu učinkovite i efikasne. Često sam u kontaktu s tim službama i ljudima koji ondje rade te vidim da rade u grču i strahu umjesto da im se omogući da rade brzo i učinkovito te da građani koji očekuju njihove usluge budu zadovoljni. Smatram da se promjenama pravilnika i unutrašnjeg ustrojstva to može napraviti te da ćemo građanima i poduzetnicima približiti te službe koje im stoje na raspolaganju - istaknuo je Sevšek dodavši da će drugačijim pristupom i drugačijim načinom promišljanja Varaždin učiniti efikasnijim te da će to biti grad u koji će se ljudi vraćati, a ne iz njega odlaziti.

patafta

Poduzetnik Davor Patafta, također jedan od osnivača Lige za Varaždin, ponovno je komentirao činjenicu što se protiv njega i bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka vodi kazneni postupak zbog sumnje da su oštetili Grad Varaždin.

- Procijenili smo da nam to ni u kojem slučaju ne smeta te da se ta tema i treba otvoriti kako bi se što više istine oko Grada i cijelog postupka javno prezentiralo građanima s argumentima. Pozivam sve koji smatraju da treba rasprava oko toga, da dođu, da se javno uključe i da se to detaljno prodiskutira - naveo je Patafta.

Inače, kandidati za zamjenike gradonačelnika kao i kandidati za listu za Gradsko vijeće Lige za Varaždin bit će predstavljeni na idućoj pressici.

liga glavna