Vijećnicima dosta elektroničkih sjednica pa se "povukli" na - društvene mreže!?

vv | 5.3.2021. u 14:56h | Objavljeno u Aktualno

Gradsko vijeće Grada Lepoglave od rujna 2020. godine nije održalo normalnu sjednicu, kojoj bi mogli prisustvovati svi vijećnici, raspraviti dnevni red i dobiti odgovore na svoja pitanja, navodi u priopćenju Klub HSS- a i nezavisnog vijećnika Borisa Šinka.

Nadali su se da će  27. sjednici biti uživo, ali...

- Naknadno smo obaviješteni da je odlukom većine dogovoreno da će sjednica biti elektronska. Nismo iznenađeni. Jer time je samo nastavljena praksa duga pet mjeseci, a kojom gradonačelnik Marijan Škvarić „pokrivajući" se epidemiološkim razlozima, ne omogućuje održavanje sjednica uživo, i to isključivo zato da bi izbjegao za njega neugodna pitanja uoči predstojećih lokalnih izbora, tvrdi se u priopćenju te pita zašto nema sjednica uživo, ako uživo može zasjedati Hrvatski sabor, ako sjednice na isti način održavaju svi okolni gradovi i općine, ako se uživo mogla održati i svečana sjednica Gradskog vijeća Lepoglave.

Klub stoga smatra da gradonačelnik, u dogovoru s predsjednikom Vijeća, opstruira održavanje redovne sjednice Gradskog vijeća, ali ne samo to.
-U dnevni red opet nisu uvrštene važne točke Zašto na dnevnom redu nema izvješća o poslovanju i izvršenju proračuna TKIC-a za 2020., izvješća o godišnjem poslovanju proračuna Grada Lepoglave za 2020., stoji u priopćenje u navodi da se uporno izbjegava odgovor i na pitanje vijećnika u vezi domjenaka u Hotelu Trakošćan 2019.

Klub isto tako pita i za sudbinu vodoopskrbe u Lepoglavi, hoće li biti lokalnih vodovoda ili će sve prijeći pod Varkom ili Ivkom itd.

Naglašavajući da neće sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća jer ne mogu dobiti odgovore, vijećnici iz Kluba tvrde da su u Lepoglavskom listu potpuno cenzurirani pa će gradonačelniku u predstojećem vremenu postavljati pitanja javno, putem društvenih mreža i priopćenja medijima.