Dom zdravlja Lepoglava bez grijanja: Tko je odgovoran za ugrožavanje zdravlja građana? Foto: HNS

Dom zdravlja Lepoglava bez grijanja: Tko je odgovoran za ugrožavanje zdravlja građana?

VV | 30.10.2020. u 10:48h | Objavljeno u Aktualno

HNS grada Lepoglave želi reagirati na alarmantno stanje jer nije uključeno grijanje u Domu zdravlja u Lepoglavi, što dovodi u pitanje narušavanje zdravstvenog stanja zaposlenika i pacijenata koji koriste usluge u ambulanti, posebice teških bolesnika i djece. Posebno ističu veliki problem tretmana bolesnika u odjelu za fizioterapiju.

- Uzimajući u obzir vremenske prilike i kako dolazi period zimskih uvjeta, nezamislivo je da se građani Lepoglave moraju smrzavati ispred Doma zdravlja dok čekaju na red za pregled, a onda ih to isto čeka i u čekaonicama ambulante – i to još u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom. Da ironija bude veća, očito je da će nas prije više oboljeti od smrzavanja i hladnoće, nego od koronavirusa - napominju iz lepoglavskog HNS-a.

- Ravnatelju Doma zdravlja i bahatom varaždinskom županu Radimiru Čačiću – kada ćete se ispričati građanima grada Lepoglave za sve svoje propuste u vezi nefunkcioniranja zdravstvenog sustava na području Varaždinske županije? Kada ćete konačno preuzeti odgovornost za lošu kadrovsku politiku u zdravstvu koja je i dovela do ovakve nezamislive situacije u 21. stoljeću? Već početkom godine sam upozorio da se od strane Čačića zapošljavaju ljudi po političkoj podobnosti, a koji su nesposobni i nemaju viziju razvoja zdravstvenog sustava Varaždinske županije -  nastavljaju s kritikama na račun župana Čačića.

- Uslijed čega nema grijanja u Domu zdravlja Lepoglava? Pretpostavka je kako se radi o potraživanjima koja nisu podmirena prema poslovnim subjektima koja izvode radove na projektu energetske učinkovitosti. To nije teško pretpostaviti kada se uzme u obzir poslovanja Doma zdravlja koji je 2016. godine imao višak sredstava u poslovanju od 2,5 milijuna kuna, a kada je Čačić preuzeo Varaždinsku županiju gubitak Doma zdravlja za 2019. godinu iznosio je preko 6 milijuna kuna - tvrde u svojoj javnoj objavi.

- HNS grada Lepoglave odgovoran je kada je u pitanju ljudsko zdravlje. Prioritet nam je osigurati neometano funkcioniranje infrastrukture, posebice u zdravstvenom sektoru. Zato oštro osuđujemo ovakav nemar i totalno rasulo u zdravstvu Varaždinske županije za koje je odgovoran župan Čačić. Nažalost, građani su ti koji će na kraju ispaštati i riskirati svoje zdravlje – do kada, pitamo Vas, župane Čačiću? - napominju iz HNS-a u Lepoglavi.