Denis Čupić zadužen za tim koji je kreirao program za revitalizaciju Varaždina

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.4.2017. u 12:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

-Varaždin ima sve predispozicije postati regionalni logistički centar i pravi gospodarski lider šire regije - rekao je Denis Čupić najavivši kandidaturu u timu gradonačelničkog kandidata HDZ-a Damira Habijana.

Čupić je nezavisni kandidat za zamjenika gradonačelnika i trebao bi biti zadužen za gospodarstvo grada Varaždina. Iza Čupića je dugogodišnje iskustvo rada u realnom sektoru i na tržištu nekretnina, što je bila temeljna referenca da s timom okupljenim oko liste Damira Habijana kreira konkretan gospodarski program koji bi grad Varaždin trebao početi provoditi čim prije.

-U Varaždinu, kao netko tko se bavi ulaganjima, vidim konkretne nerealizirane potencijale, a zovem ih šest prilika za oporavak – geografska lokacija, razvoj IT-a i istraživanja, privatno školstvo, zdravstveni turizam, OPG-ovi i poljoprivreda, poduzetništvo i obrti te (shopping) turizam. Sva ova područja detaljno su objašnjena u našem programu s vrlo konkretnim potezima koje Varaždin treba poduzeti, a za to ima sve mogućnosti – izjavio je Denis Čupić.

Među ostalim na sastanku je rečeno da grad posljednjih godina gubi investicije zbog lokalne politike (stagnacija projekta tehnološkog parka), u što spadaju i EU fondovi koji su u velikoj mjeri neiskorišteni. Prirodno je željezničko čvorište, a potencijal zračne luke i blizina autoceste pojačava ovu stratešku lokaciju. Logistika je unutar Europske Unije progresivna gospodarska grana koja je u intenzivnom širenju posebno posljednjih pet godina. Hrvatska za sada generalno zapostavlja ovaj vid ulaganja i tu uslužnu djelatnost iako unutar EU ima jedan od najpotentnijih položaja za razvoj logistike.

-Varaždin dugoročno mora ponovno postati grad atraktivan za život i magnet za doseljavanje kakav je bio do 2008. godine. U tom segmentu veliki je izazov i oživljavanje samog grada, aktiviranjem starih prostora i industrije kroz promicanje brownfield ulaganja. Privlačenjem razvojnih tvrtki, novog kadra u bolnicu, razvojem industrije visoke dodatne vrijednosti zasigurno će oporavak gradakrenuti u smjeru stvaranja ponovno atraktivnog garada za život, ostanak i novo doseljavanje – dodao je Denis Čupić.

Označeno u