Darko Marković u G. Knegincu: "Nova republika" je rješenje za Hrvatsku Foto: HSS Varaždinske županije

Darko Marković u G. Knegincu: "Nova republika" je rješenje za Hrvatsku

Varaždinske vijesti | 14.1.2020. u 09:17h | Objavljeno u Aktualno

U subotu je u Gornjem Knegincu održana programska Skupština tamošnje Općinske organizacije Hrvatske seljačke stranke. U prisutnosti velikog broja delegata te gostiju drugih političkih opcija, Skupštini su se odazvali brojni HSS-ovi dužnosnici na čelu s predsjednikom županijske organizacije Darkom Markovićem.

Nakon pozdravnog govora, predsjednik kneginečke općinske organizacije Robert Đuranec, koji je ujedno i zamjenik načelnika, podnio je izvješće o radu kao i plan rada na naredno razdoblje. Podsjetio je kako je HSS u vladajućoj koaliciji već treći uzastopni mandat te da je, zahvaljujući odličnoj suradnji i nedijeljenju po stranačkim bojama, Gornji Kneginec danas jedna od najrazvijenijih općina u Hrvatskoj.

U ime županijske organizacije prisutnima se obratio Darko Marković koji je pohvalio rad općinske organizacije te istaknuo političke vrijednosti Hrvatske seljačke stranke.

- Osvrnuo se na Radićeve ideje i misli od prije 115 i više godina koje su tada bile avangardne, a danas vidimo da je upravo to ono što treba našem društvu. Sve te ideje Hrvatske seljačka stranka obuhvatila je u svojim smjernicama za izradu stranačkog programa pod nazivom "Nova republika – progresivni republikanizam" koji će biti prezentiran uoči parlamentarnih izbora - priopćili su iz HSS-a.

- Ovo je pravo i krajnje vrijeme za Novu republiku koju su svi počeli zazivati. Program koji iz temelja treba i mora zamijeniti postojeću nesposobnost cijelog državnog sustava da stvori održivi društveni model koji će zadržati naše građane u domovini, model koji će spriječiti sve razine korupcije odnosno početi riješavati goruće probleme naših građana od sudstva, javne uprave pa do zdravstva. Vjerujem da će HSS nakon idućih parlamentarnih izbora biti u poziciji mijenjati stvari na bolje upravo kroz program Nove republike – zaključio je Marković.

hss_kneginec_1.jpg

hss_kneginec_2.jpg

hss_kneginec_3.jpg

hss_kneginec_4.jpg