Dalibor Jurak kandidat HDZ-a za Trnovec Bartolovečki: Sad je bitno pokrenuti ravnomjeran razvoj

VV | 14.4.2021. u 16:05h | Objavljeno u Aktualno

Dalibor Jurak kandidat je Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine TrnovecBartolovečki. Na predstavljanju kandidature koja se održala u prostorijama Sportskog centra „Trnje“ Trnovec, prisustvovali su saborski zastupnik i kandidat za župana Varaždinske županije Anđelko Stričak, član Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić i politički tajnik HDZ-a Varaždinske županije i kandidat za gradonačelnika Grada Varaždina Alen Runac.

Predstavljanje se održalo u Sportskom centru zbog dugogodišnje Jurakove sportske karijere, a i zato što će se zalagati da se upravo taj centar modernizira i obnovi u idućem razdoblju.

- Kao sportaš koji se 25 godina bavio rukometom igrajući za Rukometni klub Trnovec, ovdje vidim veliki potencijal. Moderni sportsko-rekreativni centar s obnovljenim terenom s tribinama unijeti će novu energiju koja je potrebna našoj Općini i bit će mjesto susreta za sve generacije - rekao je Jurak.

Dalibor Jurak diplomirani je inženjer agronomije i voditelj kooperacije u privatnoj tvrtki u Varaždinu. U svom bogatom radnom iskustvu obnašao je rukovoditeljske funkcije, a u Općini Trnovec bio je i zamjenik načelnika Općine te vijećnik u Općinskom vijeću.

Istaknuo je kako je sad bitno imati potporu hrvatske Vlade uz koju će se realizirati projekti koji su od važnosti za razvoj Općine i podizanje životnog standarda. Pritom je predstavio prioritete za koje će se zalagati kao načelnik.

- Općinski novac će se koristiti efikasno i transparentno i naši mještani će imati uvid u svaku utrošenu kunu javnog novca. Izaći ćemo i izvan okvira općinskog proračuna. Za projekte, kao što je izgradnja modernog doma kulture u Trnovcu, dogradnja dječjeg vrtića u Trnovcu i Bartolovcu, izgradnja dječjeg vrtića u Šemovcu i ostale kapitalne projekte koji će utjecati na razvoj cijelog ovog područja, povući ćemo nacionalna te sredstva iz EU fondova - najavio je. Zajedničkim angažmanom cijelog svog tima ostvarit će ravnomjeran razvoj svih mjesta u općini – Zamlake, Žabnika, Štefanca, Šemovca i naravno, Bartolovca i Trnovca. Poticaje će usmjeriti u korištenje obnovljivih izvora energije prilikom izgradnje obiteljskih kuća i javnih objekata.

Mogućnost za razvoj vidi i u Poduzetničkoj zoni Trnovec.

- Uspostavljanjem bolje komunikacije i suradnje s vlasnicima zemljišta u Zoni, kao i s investitorima, omogućit će se daljnja ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta. Brojna zemljišta trenutno stoje zapuštena. Također, neiskorišteni su potencijali lovnog turizma, ističe Jurak, a Općina nema odgovarajući prostor za prezentaciju i promociju bogate kulturne baštine i običaja, kao i prostor za sadržaje osoba starije životne dobi - rekao je.

Zahvalio je na podršci svima koji su podržali njegovu kandidaturu.

- Zahvaljujem na podršci i Županijskom odboru na čelu s predsjednikom Anđelkom Stričakom koji je svojim radom izuzetno doprinio razvoju Varaždinske županije - naglasio je. 

Anđelko Stričak dobro je upoznat s razvojem općine u koju je često navraćao i zbog prijateljstva s velečasnim Josipom Hadrovićem. Podsjetio je kako je Općina TrnovecBartolovečki prepoznatljiva na državnoj razini po jednoj od najproduktivnijih Slobodnih zona čije je planiranje i izgradnja započela krajem 90.-ih godina, u vrijeme tadašnjeg HDZ-ovog župana Marijana Mlinarića.

- Upravo izgradnja te Zone doprinijela je gospodarskom rastu i zapošljavanju, a time i većim proračunskim prihodima općine koja je to iskoristila za razvoj komunalne i društvene infrastrukture. Osnivanje Slobodne zone pokazalo se kao velika prekretnica za Općinu TrnovecBartolovečki te ju je na tim dobrim iskustvima potrebno i dalje razvijati. Siguran sam da će naš kandidat Dalibor Jurak u tome uspjeti. Ova je općina po broju stanovnika najveća u Varaždinskoj županiji stoga je neminovno za njih razviti potrebne sportske, kulturne i društvene sadržaje - rekao je saborski zastupnik i kandidat za župana Anđelko Stričak.

trnovec_4.JPG

trnovec_1.JPG

trnovec_2.JPG