D. Habijan: Preuzimanje HDZ-ovih ideja dokazuje kako smo već napravili promjenu

V.V. | 3.4.2017. u 18:24h | Objavljeno u Aktualno

- Drago mi je da se i protukandidati slažu s našim izrečenim idejama oko smanjivanja plaća i subvencioniranja vrtića - istaknuo je Damir Habijan, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina osvrnuvši se na predstavljanje programa SDP-ova Alana Kišića.

Dodao je kako je tijekom predstavljanja svog programa više puta istaknuo kako je briga za sugrađane od najranije dobi od izuzetne važnosti za razvoj Varaždina, kao i daljnje obrazovanje sve do fakulteta.

- Mi moramo preuzeti odgovornost i stvoriti uvjete da mlađe generacije nakon obrazovanja ostaju u Varaždinu i ovdje grade budućnost. Sada je to veliki problem Grada Varaždina, a mi ga u HDZ-u vidimo kao izazov za koji Varaždincima i Varaždinkama nudimo rješenje - komentirao je Habijan.

Habijan je u svom programu koji je predstavio još 24. ožujka istaknuo plan za smanjivanje cijene dječjih vrtića iz sredstava koja će se prikupiti ukidanjem naknada za gradske vijećnike i članove upravnih vijeća ustanova u vlasništvu Grada Varaždina.

Također, Habijan je ponudio i rješenja za još dva problema vezana za vrtiće, a s kojima se Kišić danas na predstavljanju svog programa složio – energetska obnova vrtića i izgradnja novih vrtića u Donjem Kućanu i Hrašćici.

- Budući da je veliki dio danas predstavljenog programa Alana Kišića vrlo sličan ranije predstavljenom programu Damira Habijana, smatramo to potvrdom da je naš program izvediv i da ćemo kvalitetnim idejama uvelike olakšati život Varaždinaca i vratiti Varaždinu stari sjaj - poručio je Habijan.