Čiste putiće dok bale u Brezju svi zaobilaze

| 6.6.2016. u 20:42h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu svog proaktivnog pristupa prema gradu i građanima za kakav se zalaže novo vodstvo Gradske organizacije, varaždinski su SDP-ovci obilježili 5. lipnja – Svjetski dan zaštite okoliša. Obilježili su ga radno i prigodno, čisteći okoliš na području 2. Mjesnog odbora.

Očišćeno je područje od Ulice Vilka Novaka prema istočnoj obilaznici grada, a zanimljivo je da su se akciji pridružili i građani, pa je akcija produljena i na poslijepodnevne sate. Rezultat je šetnica koja je uređena dvostruko više od planiranog. Akciji su se uz članove stranke, osobito s područja 2. MO, i građane pridružili i tajnik stranke Vitomir Stanek, te članovi varaždinskog Foruma mladih SDP-a, na čelu s povjerenicom Lanom Frntić.

- Zahvaljujem svim okupljenim građanima, kao i članovima stranke na učinjenom. Akciju je obilježila ugodna radna atmosfera bez obzira na stranačku opredijeljenost, a rezultati su vidljivi. Cilj ove akcije bio je poboljšanje kvalitete komunikacije među svim stanovnicima ovog dijela grada, a kao stranka želimo inicirati ovakve hvalevrijedne akcije. Osobito mi je drago što su nam pomogli i građani jer ovo zaista nije politička tema nego simbolična akcija za ljepši okoliš – istaknuo je predsjednik GO SDP-a Varaždin Alen Kišić.

Iz 2. Mjesnog ogranka SDP-a najavili su i kako će uskoro na svom području postaviti i dvije posebne ljuljačke od hrasta koje su ručni rad Josipa Jurasa, člana Gradskog odbora SDP-a.
Inače, 5. lipnja se diljem svijeta obilježava kao Svjetski dan zaštite okoliša još od 1972. godine, kada je na taj datum prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.

Galerija slika