Cerjan: Oni su pokazali što i koliko mogu, ali ja sigurno mogu bolje!

vv | 13.5.2021. u 10:32h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

-Mislim i uvjerena sam da se može bolje: oni su pokazali što i koliko mogu, ali ja sigurno mogu bolje, veli Snježana Cerjan, mag. iur., kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Maruševec.

Potencijal postoji

Maruševec, smatra, ima kapacitet i potencijal, samo ga treba pronaći.
- Želja mi je organizirati i kreirati boljitak naše općine. Duboko vjerujem da uz podršku mojih sumještana mogu učiniti puno više, svi moramo biti odgovorni za napredak i razvoj naše općine jer time preuzimamo odgovornost i za buduće naraštaje. Moramo učiniti život ugodnijim sada i sutra, te time spriječiti odlazak naših mještana u druge krajeve. Sad je bitno završiti započeto i započeti novo! Smatram da se uz vertikalu i podršku vlasti država-županija-općina može jako puno učiniti privlačenjem novca na svim područjima, uvjerene je Cerjan..
Svoj Izborni program, a uvjerene je i program rada kao načelnice, temelji na devet cjelina koje dotiču svakodnevni život mještana: poljoprivreda, obitelj, djeca i mladi, obrazovanje, Infrastruktura i okoliš, gospodarstvo, umirovljenici i nezaposleni; kultura, sport i rekreacija; socijalno ugroženi, stariji i bolesni te zdravstvo.
- Mi smo poljoprivredni kraj, poljoprivrednike treba saslušati, kakva su njihova očekivanja i kako im možemo pomoći. Naravno uz to idu i svi poticaji koji su nužni, počevši od financiranja tzv. voćki djetinjstva, sterilizacije pasa i mačaka do raznoraznih poljoprivrednih edukacija. Želim se približiti mladim obiteljima, čuti njihove potrebe, tu prvenstveno mislim na kvalitetno uređenje dječjih igrališta, zelenih površina, parkova, omogućiti im kulturne i zabavne sadržaje. Obiteljima s djecom ćemo sufinancirati dječje vrtiće, prijevoz učenika i studenata, pomoć u stanogradnji, povećati naknade za novorođenčad, sufinancirati izvannastavne aktivnosti, poticati učenje stranih jezika, bavljenje sportom i sl. Povećanje stipendije za učenike i studente, ali i nagrađivanje nadarenih učenika i studenata, subvencije kupnje udžbenika, školskog prijevoza i prehrane, sve je to pomoć našim mještanima i poticanje na ostanak u ovom pitomom kraju, veli kandidatkinja HDZ-a.

Transparentnost proračuna

Maruševečki je kraj izuzetno lijep, bogat prirodnim ljepotama, šumama, ribnjacima.
- Samo treba ulagati u te ljepote da bismo uživali u njima. Nužno je urediti sve poljske puteve, ceste, nogostupe, pješačke prijelaze, autobusna stajališta s nadstrešnicama, izgradnju vanjskih slavina gdje je to moguće, fitness vježbališta na otvorenom. Omogućiti mještanima da budu dio prirode, jer, moramo priznati, danas pretežito sjedimo uz računala, TV, računalne igrice, zatvaramo se u prostor, gubimo društvenost, upozorava.
- Smanjenje prireza ili njegovo potpuno ukidanje utjecati će na povećanje plaća naših mještana, a s potporama poduzetnicima i obrtnicima potaknuli bismo na novo zapošljavanje s naglaskom na žensko poduzetništvo. Pomoć našim umirovljenicima, isplate božićnica i uskrsnica, organizacija izleta, suradnja s Centrom za socijalnu skrb, od pomoći oko nabavke lijekova do organizacije zdravstvenih sistematskih i preventivnih pregleda, sve će to olakšati našim starijim mještanima ugodniju starost, najavljuje Cerjan.
Planira uvesti mobilnu aplikaciju za uvid u transparentnost općinskog proračuna kako bi se znao protok novca kroz proračun i njegova raspodjela.
- Želim se i povezati s mještanima preko društvenih mreža, omogućiti im interakciju na sve moguće načine. Nije potrebno dolaziti u Općinu, sve možemo rješavati online. A ako nekome zaista treba razgovor face to face, tu sam. Dakako, organizirati zborove mještana i omogućiti postavljanje pitanja i traženje odgovora. Već danas me brojni sumještani nazivaju, šalju poruke, žale mi se, traže savjet. Svakodnevno razgovaramo o problemima koji muče zajednicu, a što ćemo u mom mandatu i zajednički pokušati riješiti. Bitna mi je ta interaktivnost i ljudski pristup, komunikacija, suradnja, međuljudski odnosi, naglašava.

Probudimo Maruševec!

- Program je opširan, ali to nosi naša svakodnevica. Međutim, svakako bih izdvojila 5 važnih projekata koji će iziskivati veći angažman: izgradnja društvenog doma i dječjeg igrališta u Selniku, uređenje jezera u Brodarevcu s mogućnošću razvoja rekreacijskog i ribolovnog turizma, izgradnja rekreacijskog centra IVA u Donjem Ladanju, izgradnja školske sportske dvorane u Druškovcu i početak izgradnje doma za starije i nemoćne. Mojim izborom za načelnicu Općine Maruševec mještani će učiniti to da svi budemo jedna obitelj, koja će zajedno rješavati probleme naše zajednice. Želim živjeti i raditi zajedno s mještanima u jednom zdravom i sretnom okruženju kako to priliči 21. stoljeću. Sad je vrijeme da Maruševec ima prvu načelnicu u svojoj povijesti, načelnicu koja je spremna potaknuti razvoj općine za dobrobit svih

Znanje i sposobnost

Snježana Cerjan po struci je magistra prava, koje je završila na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a danas radi u Općoj bolnici Varaždin, dok je uzdravstvu 30 godina. U sustavu zdravstva je od 1991. godine, najprije u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti i TBC Klenovnik, a danas u Općoj bolnici Varaždin. Autorica je brojnih članaka iz domene prava i zdravstva koji su objavljivani u stručnim časopisima i Zbornicima, predavač je na nacionalnim i svjetskim Kongresima iz područja medicinskog prava. Predsjednica je Udruge pravnika u zdravstvu koja okuplja oko 80 članova pravnika iz cijele Hrvatske. Uz cjeloživotno učenje, završila je jednogodišnji poslovni stručni program iz užeg područja radnog prava i stekla je zvanje menadžer za ljudske potencijale. Certificirani je ovlašteni predstavnik za poslove javne nabave, ima položen stručni ispit za djelatnike u pismohrani. Smatra da posjeduje organizacijske sposobnosti jer cijeli svoj radni vijek radi na rukovodećim poslovima. U političkom životu je od 90-ih godina kada sam ušla u prvi saziv Općinskog vijeća Općine Maruševec te je bila aktivna u dva mandata, a u jednom mandatu predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” za Maruševec. U dva mandata je dopredsjednica Općinskog odbora HDZ-a Maruševec, a danas dopredsjednica Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Varaždinske županije, tajnica Akademske zajednice HDZ-a” Ante Starčević” Varaždinske županije, a od 2020. godine predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Maruševec.
 

.