Čelnik varaždinskog HDZ-a ilustrirao osvrt na aktivnosti Čehoka s fotografijom - Pabla Escobara!?

vv | 1.4.2021. u 17:13h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je, vraćajući se iz Hrvatskog sabora,  vodio iz svog vozila tijekom vožnje zadnju sjednicu aktualnog varaždinskoga Gradskog vijeća - koja će biti zapamćena po povećanju prihoda gradskog proračuna na  više od pola milijarde kuna, odnosno promjenama tzv integralne nagodba kojom bi se trebali riješiti tek nešto manje „teški“ sporovi i bale te (pre)platiti zemljište - predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan napravio je još jedan potez koji bi mogao ući u anale: osvrnuo se riječju i slikom na razmirice u vezi predizbornih aktivnosti, i to na vrlo osebujan, još neviđeni način, barem od strane gradskog dužnosnika i saborskog zastupnika te čelnika HDZ-a koji je dio vladajuće većine u Varaždinu zadnjih četiri godine.

-Kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, volio bih da se izborne kampanje vode fer i korektno, bez vrijeđanja, omalovažavanja i niskih udaraca, ali ni na koji način se ne želim miješati u to kako će bilo tko od kandidata voditi svoju kampanju. Svaki kandidat i politička opcija će procijeniti na koji način će promovirati svoj program i zadobiti povjerenje birača.  Ne znam da li aktualni gradonačelnik odjednom vodi toliku brigu o transparentnosti ili je uznemiren svojim protukandidatima. Smetaju ga plakati SDP-a i Budimo grad, šećeri Alena Runca. Pretpostavljam da bi bio najsretniji da je jedini kandidat za gradonačelnika na nadolazećim izborima. Kada bi se vodili tom Čehokovom logikom, ispada da je i on kontinuirano u sukobu interesa jer koristi resurse Grada u svojoj kampanji, napisao je Habijan na svom FB profilu.

Ništa posebno, reklo bi se. I to je točno jer i drugi dijele slična promišljanja, ne samo kad je u pitanju pozicija varaždinskoga, nego i drugih (grado)načelnika i župana pa i premijera u (pred)izborno vrijeme.

Međutim, posebnost Habijanovog osvrta nije u onome što je napisao, već sa čime je ilustrirao svoju objavu. Naime, uz nekoliko manjih fotografija na kojima je prikazan gradonačelnik Ivan Čehok na seoskim putovima i pružnim prijelazima koji se upravo sada uređuju, objavio je i veliku fotografiju iz Netflixove serije Narcos  na kojoj je - Pablo Escobar!?

Nakon četiri godine koalicije i brojnih zajedničkih, više milijunskih  odluka - odakle sad to? Što to želi reći?