Čačić Štromaru i Kišiću:  Dosta je bilo trošenja našeg novca zbog vaše nesposobnosti! Foto: Narodna stranka reformisti

Čačić Štromaru i Kišiću: Dosta je bilo trošenja našeg novca zbog vaše nesposobnosti!

Varaždinske vijesti | 13.2.2017. u 12:47h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Nakon sramotne zlouporabe maloljetnika od strane župana Štromara u organizaciji prosvjeda vezanih za prijevoz srednjoškolaca i nedavne afere u kojoj se pojavljuje dožupan Kišić, ali ovaj put i DORH i ostale nadležne institucije, dvojac poznat po zajedničkom nazivu "dokazano nesposobni", nastavljaju dokazivati opravdanost nadimka - komentirao je na današnjoj konferenciji za medije Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke reformisti.

Osvrnuo se na ugovore potpisane s 11 hrvatskih bolnica vezano na izgradnju dnevnih bolnica i kirurgija, među kojima nema varaždinske Opće bolnice.

- Samo nekoliko dana po završetku protuzakonite smjene ravnateljice Opće bolnice Varaždin, 11 hrvatskih bolnica dobiva ukupno 673 milijuna kuna bespovratnih sredstava, 573 milijuna iz EU fondova i još 100 milijuna iz resornog Ministarstva, za projekte za koje je smijenjena ravnateljica dr. Zember dobila suglasnost za 70 milijuna kuna za OB Varaždin - rekao je Čačić.

Dodao je da novac dobivaju bolnice u Zaboku, Slavonskom Brodu, Virovitici i još 8 drugih bolnica, no ne i Opća bolnica u Varaždinu.

- Razlog tome je da se dokazano nesposobni bave smjenom sposobnih. Što se tiče projekata, gore navedeni dvojac vjerojatno misli da, kad već 8 godina žive na projektima koje je osmislio i realizirao tadašnji župan Varaždinske županije Radimir Čačić, nema potrebe da iskoriste navedenih 70 milijuna iz EU fondova - rečeno je na konferenciji za medije reformista.

Čačić se osvrnuo i na nabavku vozila za Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije.

- Umjesto da se sakriju od srama, župan Štromar i dožupan Kišić istog se dana slikaju s 4 vozila koje plaćaju našim novcem iz budžeta - naveo je Čačić dodavši da su puno puta naglasili da svatko može trošiti novac iz budžeta, a samo sposobni i pametni kroz projekte ulažu novac dobiven iz EU fondova.

Čačić se osvrnuo i na projekte energetske obnove zgrada vezano na korištenje sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Nažalost, Varaždinska županija ponovno se prošli tjedan dokazala nesposobnom i u korištenju bespovratnog novca iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jer je tako primjerice Primorsko goranska županija po objavljenim podacima od Vlade RH zatražila i dobila 145,5 milijuna kuna, Istarska 62,7 milijuna kuna, a Varaždinska županija 6,18 milijuna kuna, što je tri puta manje čak i od Međimurske županije od koje je Varaždinska 70% veća, ali i 5 puta nesposobnija. Gospodo Štromar i Kišić, dosta je bilo trošenja našeg novca zbog Vaše nesposobnosti! Vrijeme je da odete! - poručio je Čačić.