Čačić o izlasku Posavca iz HNS-a: "Morao je to učiniti ako želi zadržati barem minimum političkog digniteta“ Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čačić o izlasku Posavca iz HNS-a: "Morao je to učiniti ako želi zadržati barem minimum političkog digniteta“

IHR/Varaždinske vijesti | 2.10.2019. u 17:57h | Objavljeno u Aktualno

- Drugi najbolji trenutak, ako nešto nisi napravio prije pet godina, je danas – komentirao je župan Radimir Čačić odlazak međimurskog župana Matije Posavca iz HNS-a.

Podsjećamo, na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare međimurski župan Posavec potvrdio je ono o čemu se nagađalo, a to je da izlazi iz HNS-a.

> Međimurski župan Matija Posavec izašao iz HNS-a: "Nekad treba završiti priču i birati novi put“

Rekao je kako imaju stalne i redovne kontakte s međimurskim županom, a i dožupanica je Reformistica.

- Jedina točka na kojoj postoji suradnja HNS-a i Reformisti je u Međimurju, ne zbog državnog vodstva HNS-a jer s njima ne komuniciramo. Smatramo da nije dobro hodati po zagađenom zraku, jer onda i sam počinješ smrdjeti, a to nema smisla jer to jje ljudski i politički neprihvatljivo, to što su radili i što rade, krađa glasova i sve ostalo. To se ne može raditi. Ne  možete vi pokrati svoje glasače koji glasaju za Vladu lijevog centra, javno reći da je tako, potpisati da je tako, a nakon toga gledati ljude u oči. To ne ide tako. I zato politika kažnjava i građani to ipak na kraju pamte. Ne lokalno. Načelnika ili gradonačelnika ljudi procjenjuju prema rezultatu u toj općini ili gradu, ali na državnoj razini to se jako skupo plaća, ovako političko nepoštenje i Matija je to morao učiniti, ako želi zadržati barem minimum političkog digniteta – komentirao je danas Čačić.