Čačić: Ne želimo više trpjeti korupciju, a bilo je previše u ovoj Vladi, policiji i posebno u sudstvu, koje je do srži korumpirano

vv | 10.6.2020. u 21:31h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

6. izborna jedinica jedina je jedinica gdje smo sa SDP-om, a s HDZ-om nismo nigdje. Zašto u 6. i na koji način? Idemo na deseto mjesto, to nije ulazno mjesto. Mi moramo sami zaslužiti mandat, time ćemo ojačati ukupnu grupaciju Restarta, a naravno, naš glas je naš glas. I nakon prava prvog pokušaja gospodinu Bernardiću, za koji sam gotovo siguran da će se dogoditi. Ako me pitate, rekao bih da sam siguran da Restart osvaja relativnu većinu. A onda ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati.

Rekao je to za RTL čelnik Reformista Radimir Čačić, dodajući da da „uvijek izlaze samostalno, ali treba surađivati sa svakom demokratskom vladom."

Ustvrdio je da to ne mogu zamjeriti birači, jer Reformisti nisu u poziciji HNS-a, da izlaze s jednima na izbore, a nakon toga protiv njih.

-Ne, mi izlazimo samostalno i kad izlazimo u suradnji, idemo sa svojim mandatom i dajemo jasnu podršku SDP-u, rekao je Čačić, dodavši da nikad nisu imali koaliciju, ali davali su podršku HDZ-ovoj vladi prije dvije godine.

Upitan zašto misli da bi Bernardić bio bolji šef Vlade, a nedavno je u Varaždinskoj županiji pohvalilo premijera Plenkovića oko projektne suradnje, Čačić je rekao da ne misli da bi čelnik SDP-a bio bolji premijer.  

-Da razjasnim. Plenković kad je kretao, nije znao ništa. Ni Milanović nije znao. Malo toga zna i Bernardić. Ali, on je jedan pametan i ozbiljan dečko, koji je spreman učiti i razgovarati, on je radnik. To daje perspektivu kvalitetne promjene. Hrvatska mora dobiti promjenu. Ona mora doći zašto? Ne želimo više trpjeti korupciju, a bilo ju je previše u ovoj Vladi. Ni u policiji, a posebno ne u sudstvu. Sudstvo je do srži korumpirano, ocijenio je Čačić te ponovio svoj stav da je Hrvatska ostala bez INA-e zbog korupcije, a sada nema  snage i novaca za kupnju, a niti to treba.