Čačić: HNS više ne postoji i ne treba na njih gubiti vrijeme, jedini koji postoji je Matija Posavec

V.V./Globus | 30.6.2017. u 09:18h | Objavljeno u Aktualno

- Župani na svom radnom mjestu imaju posla 15 minuta dnevno. Sve ostalo je vizija, snaga, autoritet i razbijanje različitih betona - kazao je varaždinski župan Radimir Čačić u velikom intervjuu koji je dao za tjednik Globus.

Nastavno na to, Čačić je istaknuo kako je u Varaždinskoj županiji zaposleno itekako previše ljudi i to čak za trećinu previše.

- Kad sam 2008. S mjesta župana prešao u Sabor u županiji sam ostavio 67 zaposlenih. Sad sam ih zatekao točno sto i jednoga. Barem ih je trećina previše, što ne znači da ne treba desetak posto novih doći - kazao je Čačić koji kaže kako nije sklon smanjenju plaću, ali je sklon otpuštanjima.

Uz to, Čačić se obrušio na svoju nekadašnju stranku kazavši kako je HNS-ova koalicija s HDZ-om “politička i ljudska prljavština te prevara glasača”.

- HNS više ne postoji i na njih više ne treba gubiti vrijeme. Jedini koji postoji je Matija Posavec, ali on je sam sebi stvorio prostor i težinu - kazao je Čačić koji nije želio špekulirati o tome hoće li se i Posavec priključiti NS Reformistima.

- To morate njega pitati. Ja ne bih o tome. Vidjet ćemo što vrijeme nosi, ali svakako ćemo surađivati - kazao je Čačić koji o svojem bivšem bliskom suradniku Predragu Štromaru nema tako mnogo lijepih riječi.

- Svatko napreduje do granica svojih sposobnosti. Da, bio je vrlo dobar zamjenik župana, nikakav župan, a sada je potpredsjednik Vlade i vodi jedno, ustvari, činovničko ministarstvo - smatra Čačić.

Označeno u