Bernardić na konvenciji SDP-a u Varaždinu: Minimalna plaća ne smije biti manja od 4.000 kuna Foto: SDP Varaždinske županije

Bernardić na konvenciji SDP-a u Varaždinu: Minimalna plaća ne smije biti manja od 4.000 kuna

Varaždinske vijesti | 2.10.2018. u 19:18h | Objavljeno u Aktualno

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije u ponedjeljak 1. listopada održala je 15. tematsko-izvještajnu konvenciju uz prisustvo predsjednika SDP-a Hrvatske Davora Bernardića. Bila je to prva konvencija novoizabranog vodstva SDP-a Varaždinske županije, predsjednice Barbare Antolić Vupora i potpredsjednika Miroslava Markovića i Nevena Bosilja. Konvencija je održana u Vatrogasnom domu u Trenkovoj ulici u Varaždinu.

Konvenciju je vodilo Radno predsjedništvu u sastavu Neven Bosilj – predsjednik i članovi Maja Erić, Krešimir Šalig, Zvonko Bedenik, Žarko Rodeš, dok je protokol predstavljanja vodio Lovro Lukavečki. Predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić istaknuo je da je strateški cilj stranke rast plaća i mirovina u Hrvatskoj kako ljudi ne bi iseljavali.

- Naš zadatak na razini Hrvatske je da inzistiramo na našem planu za rast plaća - poručio je, između ostalog, Bernardić te dodao da prijedlog ide za tim da minimalna plaća ne bude manja od 4.000 kuna, da osobni odbitak treba biti 5.000 kuna i da bi time sve plaće u Hrvatskoj od 1. siječnja 2019. rasle minimalno između 330 i 500 kuna mjesečno.

Predsjednica županijskog SDP-a naglasak je stavila na uvažavanje tolerancije i zaokret stranke nakon unutarstranačkih izbora prema rješenjima za građane.

- Kao stranka koja njeguje toleranciju nakon provedenih unutarstranačkih izbora, koji su protekli uz velik interes javnosti, moramo pokazati da smo sposobni za rješavanje svih problema koji tište građane, za borbu za svrsishodno trošenje novca poreznih obveznika i za povećanje standarda građana kroz rast mirovina i plaća iz poreznog rasterećenja - rekla je, između ostalog, Barbara Antolić Vupora.

Kako je istaknuto, stranka će u Varaždinskoj županiji raditi i na povezivanju s civilnim društvom formiranjem četiri grupe – vatrogasne, sportske, grupe za tradicijsku kulturu te branitelje – te djelovati kroz stručne savjete – za ekologiju i održivi razvoj, stanogradnju i prostorno planiranje, poljoprivredu, kulturu, članstvo i organizacije te za regionalnu i lokalnu samoupravu, a u osnivanju su savjeti za zdravstvo i socijalnu skrb.

Stručne savjete predstavio je Bruno Ister, a obratili su se i Hrvoje Kovač iz Kluba županijskih vijećnika, Željko Posavec o projektima u izvršnim funkcijama te Željko Martan o političkoj platformi. Forum žena predstavila je Jasminka Žiher, seniora Josip Hehet i mladih Luka Zrinski.

Među brojnim gostima, stranačkim i iz drugih stranaka, govorili su predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb Gordan Maras, regionalni tajnik SDP-a i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Međimurske županije Mladen Novak te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Prisutne su pozdravili Alen Leverić - HNS, Nenad Košćak - Reformisti, Darko Marković - HSS, Jadranka Bahlen - HSU, Velimir Kučko - Most, i Mladen Rogina - Živi zid.

Prije održavanje konvencije, predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić i uže vodstvo SDP-a Varaždinske županije posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe u Varaždinu i uz druženje s korisnicima čestitali im njihov praznik - Međunarodni dan starijih osoba, 1. listopada.

sdp_varazdin_konvencija_1.jpg

sdp_varazdin_konvencija_2.jpg

sdp_varazdin_konvencija_3.jpg

sdp_varazdin_konvencija_4.jpg

sdp_varazdin_konvencija_5.jpg