Bandić: Neće biti moguće formirati Vladu RH bez nas

vv | 20.8.2016. u 17:40h | Objavljeno u Aktualno

Špancirfest su obišli predstavnici koalicije predvođene strankom Bandić Milan 365 - Strankom rada i solidarnosti u III. izbornoj jedinici. Prvi je govorio Radimir Čačić, nositelj liste koalicije u III. izbornoj jedinici te predsjednik Narodne stranke - Reformisti, zatim Milan Bandić te Zlatko Vitez, treći na ovoj listi, bivši savjetnik za kulturu predsjednika Republike Hrvatske i poznati dramski umjetnik.

Ispred mnoštva posjetitelja ovog festivala kreative, Čačić je istaknuo kako mu je zadovoljstvo predstaviti listu za III. izbornu jedinicu u kojoj je osobno, kao nekadašnji župan, učinio velike razvojne iskorake te proveo brojne poslovne projekte usmjerene na razvoje sjevernog dijela Hrvatske.

„Ova koalicija dotiče gotovo sve najvažnije interese ove regije. Osnovne poruke koje želimo poslati s ovog mjesta su poticanje policentričnog razvoja Hrvatske i povezivanje regija, a prvi projekt koji želimo realizirati je izgradnja brze pruge Zagreb- Varaždin –Čakovec koja bi uvelike pomogla regionalnom i poslovnom povezivanju ovog dijela Hrvatske. Posebno mi je drago što smo zajedno sa Strankom rada i solidarnosti s kojom dijelimo svjetonazorske i gospodarske programe“, rekao je Čačić.

Zasigurno je najveća novost ovogodišnjeg festivala širenje programa festivala na Kapucinski trg, čime Špancirfest osvaja cijelu varaždinsku povijesnu jezgru i postaje jedini hrvatski festival koji se održava na 35 hektara površine. U svečanom okruženju Špancirfesta u Varaždinu prisutnima se obratio i Milan Bandić.

„ Nakon 11. rujna ništa više neće biti kao prije. Hrvatskoj treba čovjek koji zna okupljati ljude te ustrojiti stručnu i kompetentnu Vladu koja će znati voditi Hrvatsku u smjeru gospodarskog rasta i prosperiteta. Jedno je sigurno, nakon ovih izbora sigurno neće biti moguće formirati Vladu RH bez Stranke rada i solidarnosti, stranke Hrvatskih reformista predsjednika Radimira Čačića te bez stranke Novi val, gospodina Ljube Jurčića i ostalih članova naše koalicije. Želim istaknuti osnovne točke našeg programa za novu vladu, a to su stručnost, kompetencija i znanje, zatim rad i solidarnost, ujedinjavanje, a ne podjele te sprječavanje crne kuge, odnosno negativne demografske slike“, rekao je Bandić u Varaždinu.

Zlatko Vitez, treći na listi ove koalicije u 3. izbornoj jedinici istaknuo je kako mu je čast biti na listi koalicije koja zagovara ideju zajedništva, jedinstva i pomirbe.

„Tuđman je zagovarao ideju pomirbe, a Milan Bandić ideju zajedništva i solidarnosti. Često znam reći da je nakon Franje Tuđmana, jedini istinski hrvatski političar upravo Milan Bandić i zato pozivam sve da glasaju za njega“, rekao je Zlatko Vitez.