Bahunek primila diplomu, a Zagorec započela edukaciju „Žene u politici i društvu” Foto: HDZ Varaždinske županije

Bahunek primila diplomu, a Zagorec započela edukaciju „Žene u politici i društvu”

Varaždinske vijesti | 4.2.2019. u 12:14h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Hrvatska demokratska zajednica već dugi niz godina sustavno provodi edukaciju i usavršavanje svojih članova i članica koji će u budućnosti preuzeti odgovornost za vođenje važnih područja, kako unutar stranke na lokalnoj i nacionalnoj razini, tako i u izvršnoj vlasti. U spomenutu su edukaciju uključene i članice HDZ-a iz Varaždinske županije, točnije zamjenica načelnika Općine Ljubešćica Maja Bahunek i v.d. predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Vidovec, Silvija Zagorec.

Bahunek je nedavno primila diplomu kao potvrdu uspješno dovršenog sudjelovanja u posljednjem modulu 3. generacije polaznica programa „Žene u politici i društvu” kojeg organizira Zaklada hrvatskog državnog zavjeta u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer.

- Program žene u politici i društvu Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta je izuzetno kvalitetan program edukacije žena koje se žele baviti politikom ili su na neki način uključene u djelovanje HDZ-a. Zaista mi je čast da su me još 2016. godine u stranci prepoznali kao potencijal koji bi mogao sudjelovati u ovom programu - izjavila je u povodu dobivanja diplome Bahunek, ističući da sve polaznice nedavno započete 4. generacije čeka lijepo iskustvo.

- Pred mojim stranačkim kolegicama mnogo je novih saznanja, putovanja Lijepom našom, ali i brojna druženja i nova prijateljstva sa ženama iz cijele Hrvatske. Neka se žene i dalje umrežavaju i jačaju stranački potencijal  poručila je Bahunek.

A nakon uspješno završene edukacije 3. generacije, započela je s edukacijom i 4. generacija u kojoj sudjeluje Silvija Zagorec.

- Iznimna mi je čast bila sudjelovati u 1. modulu " Žene u politici i društvu". Projekt okuplja 25 žena te uključuje osam višednevnih radionica s otprilike 80 sati interaktivne nastave u predviđenih dvije godine provođenja Projekta po generaciji. Program projekta temelji se na iskustvima njemačkog CDU-a i pruža konkretna znanja specifično namijenjena ženama - pojasnila je Zagorec. Dodala je kako će se kroz edukaciju obraditi nekoliko tema, od međunarodnih odnosa, do upravljanja ljudskim potencijalima i komunikacijom te protokolom.

- Uvažavajući činjenicu da političko, kao i svaki drugi ozbiljniji oblik djelovanja, zahtijeva cjeloživotno obrazovanje i neprestanu edukaciju i usavršavanje, ovaj je projekt vrijedan način stjecanja znanja i vještina posebno namijenjenih ženama u politici, odnosno svakodnevnom aktivnom djelovanju u općem interesu - zaključila je Zagorec.

zene_u_politici_hdz_5.jpg

zene_u_politici_hdz_3.JPG

zene_u_politici_hdz_1.jpg