Alen Runac (HDZ) predao kandidacijske liste za župana i Skupštinu: Vjerujem u pobjedu

J.Š.,D.P. | 3.5.2017. u 21:23h | Objavljeno u Aktualno

HDZ-ov kandidat za župana Varaždinske županije Alen Runac predao je danas u Županijskom izbornom povjerenstvu (ŽIP) svoju kandidaturu za župana te zamjenike Mladena Jakopovića i Lidiju Petrinjak, kao i za članove Skupštine Varaždinske zupanije.

- Dolazim iskreno, poštenog i čistog obraza, iza mene ne stoje afere i iza mene ne stoje dugovi, iza mene ne stoje uništena poduzeća već iza mene stoje rezultati, kako na sportskom, privatnom tako i na poslovnom planu. Iza mene stoji, također jedan tim sposobnih ljudi, dokazano sposobnih, koji su se već i dokazali u svojem poslovanju i ja vjerujem da ćemo probijediti – rekao je Alen Runac.

Predsjednik županijskog HDZ Anđelko Stričak predstavio je listu i rekao da su zadovoljili kvotu žena te su gledali da obuhvate područje cijele županije i da čekaju jedan jako dobar rezultat. 

- Predali smo listu kandidata HDZ-a i HSLS-a za župana i Županijsku skupštinu Varaždinske županije. Još prije smo na stranačkim tijelima donijeli određene kriterije po kojima ćemo sastavljati listu, među ostalim jedan od kriterija je bio i da se članovi odluče sami žele li biti na općinskoj, gradskoj ili županiskoj listi - objasnio je Stričak.

- Kod samih kandidata htjeli smo ići u širinu, znači da napravimo što širi spektar svih zanimanja i djelatnosti. Na našoj listi imamo istaknute pripadnike braniteljske populacije, poduzetnike, obrtnike, liječnike, voditelje OPG-ova, radnike. Smatram da smo napravili zaista jednu stručnu i kvalitetnu listu - napomenuo je Stričak.

Dodao je kako je na listi 15 kandidata i kandidatkinja rođeno 80-ih i 90-ih. Njih 12 je starije od 50 godina, a 14 kandidata je između 30 ih i 50 godina. Najmlađa kandidatkinja ima 24 godine, a najstarija 67 tako da je prosjećna dob liste 45 godina. Od muških kandidata njih je 19, odnosno, 46 posto dok su 22 žene na listi, odnosno 54 posto.

- Imamo i jednog pripadnika nacionalnih manjina, to su naši sugrađani, susjedi i naši kolege s posla i zaista nema nikakvih razloga da ih ne uključimo u sportski, kulturni ali i politički život - rekao je Stričak, dodavši da su prikupili 5.622 potpisa.

Galerija slika