20 godina Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ – Dreven Budinski: Ovo je godina uspjeha žena

MGA/VV | 1.12.2019. u 18:27h | Objavljeno u Aktualno

U Zagrebu je u subotu obilježena 20. obljetnica osnutka Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, političke organizacije žena u Hrvatskoj.

Na svečanosti, među ženama iz cijele Hrvatske, bile su i članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“ iz Varaždinske županije, njih 50-ak, predvođene predsjednicom Županijske organizacije Nadicom Dreven Budinski.

– Bio je to prekrasan događaj obilježavanja jedne velike obljetnice. Zajednica žena u Varaždinskoj županiji i dalje ostaje predana svojim ciljevima – humanitarnim, političkim, podršci žena kod kuće i na poslu, borbi za prava i ravnopravnost žena. A ovo je godina uspjeha žena – rekla je Dreven Budinski podsjetivši da je su nedavno održani 6. Dani Katarine Zrinski u Varaždinu s humanitarnim koncertom, upravo kako bi se prikupila sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Zajednica žena „Katarina Zrinski“ ovu je godinu označila godinom ženskog uspjeha o čemu najbolje svjedoče tri članice na najvišim pozicijama u EU institucijama: potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, glavna tajnica Vijeća Europe Marija Pejčinović-Burić i članica Europskog revizorskog suda Ivana Maletić.
Na okupljanju u Zagrebu iskazana je i zajednička podrška prvoj hrvatskoj predsjednici i kandidatkinji za drugi mandat Kolindi Grabar-Kitarović, za nastavak njezinog uspješnog djelovanja.

Galerija slika