Županijske stipendije odsad i studentima prve godine?

Varaždinske vijesti | 15.7.2018. u 11:54h | Objavljeno u Društvo

Savjet mladih Varaždinske županije je, nakon jednoglasnog prihvaćanja programa rada na sjednici Županijske skupštine, krenuo u njegovu realizaciju te započeo sa svojim aktivnostima. Jedna od prvih aktivnosti je razmatranje Natječaja i Pravilnika za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2018./2019.

Savjet mladih je izradio prijedlog modifikacije te ga izložio studentskom zboru Fakulteta organizacije i informatike.

Predstavnici Savjeta mladih tako su u petak, 13. srpnja, održali inicijalni sastanak s predstavnicima Studentskog zbora Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike prihvatio je prijedlog Savjeta mladih Varaždinske županije prema kojem pravo na sudjelovanje u natječaju za dodjelu stipendija imaju redoviti studenti sveučilišnih preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija te stručnih studija od prve godine nadalje te će tim prijedlogom Savjet mladih Varaždinske županije pokušati ispraviti nepravdu zbog koje se studenti prve godine studija do sada nisu mogli prijaviti na natječaj za dodjelu akademskih stipendija Varaždinske županije.

Također, studentski zbor Fakulteta organizacije i informatike prihvatio je prijedlog Savjeta mladih Varaždinske županije da se elementima prema kojima se utvrđuje mjesto na listi reda prvenstva kandidata pridodaju volonterski sati.

Osim toga, Savjet mladih i Studentski zbor razmatrali su mogućnost preciznijeg definiranja pojma redovitog studenta unutar Pravilnika i Natječaja, drugačijeg obračuna prosjeka ocjena te mogućnost digitalizacije cijelog procesa prijave na natječaj koji bi uvelike pojednostavio cijeli proces.

Savjet mladih Varaždinske županije će u procesu rasprave postojećeg Pravilnika i Natječaja nastojati uključiti sve bitne dionike i aktere te će prema tome osim studentskih zborova u raspravu uključiti i učenike za koje priprema posebnu javnu tribinu.