Večer matematike u OŠ Visoko: "Sad smo još više zavoljeli matematiku"

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.12.2017. u 17:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U Osnovnoj školi Visoko protekli se tjedan po prvi puta održala Večer matematike te su dodijeljene diplome najboljim učenicima koji su ostvarili zavidne rezultate na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar.

Naime, osmašice Anita Platnjak i Paula Hadrović te sedmaš Dorian Šturbek na spomenutom natjecanju plasirali su se među deset posto najboljih u državi te im je ravnateljca škole, Nada Horvat uručila diplome.

Nakon dodijele svi su se učenici sa roditeljima primili posla i uživali u zanimljivim zadacima povodom Večeri matematike koju inače organizira Hrvatsko matematičko društvo.

- Povratna informacija govori u prilog tome da je Večer matematike postigla svrhu. Radi se o skupu interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a sudeći prema odazivu možemo biti zadovoljni - rekla je učiteljica matematike i glavna organizatorica, Marina Žganec Lipić.

Nekoliko sedmaša istaknulo je da su zadovoljni idejom te da bi večer trebalo ponoviti. Uz to predlažu da traje duže, da razredi budu izmješani i da se uključi još veći broj roditelja, ali ono što su zaključili je to da su zavoljeli matematiku još više.

- Sve mi se sviđalo. Htjela bih da takvu večer imamo čak dva do tri puta godišnje te sam od jučer matematiku zavoljela još više - rekla je jedna sedmašica s kojom su se složili ostali.

Kako kažu u školi sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.