Varaždinska županija prijavila četverogodišnji projekt za pomoćnike u nastavi

V.V. | 25.7.2017. u 13:11h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska županija predala je projektnu prijavu na Otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za bespovratna sredstva za „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.“ iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt pod nazivom „Ja mogu“ obuhvatit će ukupno 73 djece s poteškoćama kroz razdoblje od 4 godine, koliko ukupno traje projekt, te 51 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika.

Traženi iznos od 10.691,224,80, gotovo je maksimalan mogući, a od tog iznosa, 92% čine bespovratna sredstva dok se 8% sredstava osigurava iz županijskog proračuna.

- Varaždinska županija već ima bogatog iskustva s osiguravanjem pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama. Prvi jednogodišnji projekt proveden je u školskoj godini 2014/2015. i njime su osigurani pomoćnici u nastavi za 92 djece s teškoćama. U tri godine kroz Europski socijalni fond osigurano je 7.5 milijuna kuna za 200-tinjak osnovno i srednjoškolaca iz Varaždinske županije koji su trebali pomoć u nastavi, a hoće se provoditi i četvrti, po prvi puta četverogodišnji projekt, trebalo bi se znati krajem kolovoza ove godine - poručili su iz Varaždinske županije.