Udruga Mladi za Marof otvara Centar za neformalno učenje na novoj lokaciji

I.D./Varaždinske vijesti | 2.12.2016. u 10:53h | Objavljeno u Društvo

Udruga Mladi za Marof (MZM) poziva sve zainteresirane osobe na otvorenje Centra za neformalno učenje na novoj lokaciji, koje će se održati u petak i subotu, 2. i 3. prosinca, u novim prostorijama udruge Mladi za Marof (Zagorska 31 Novi Marof - Stara škola).

Kako ističu iz udruge, cilj otvaranja Centra za neformalno učenje je da se mladima i ostalim građanima Novog Marofa osigura mjesto gdje će moći steći nova znanja i unaprijediti vlastite vještine i kompetencije važne za osobni razvoj, osposobljavanja za rad te uključivanja u razne socijalne aktivnosti.

- Kako bi Centar što kvalitetnije djelovao, nastavljamo s povezivanjem organizacija civilnog društva, javnih ustanova i ostalih zainteresiranih partnera s područja Grada kako bi se kreirao što bogatiji i kvalitetniji program - poručuju iz Udruge MZM.

Organizirat će se kreativne radionice, prezentacije, debate, tečajevi, seminari i sl., a sve će biti najavljivano kroz mjesečni program događanja. Centar će se u određenim terminima koristiti i kao prostor za neformalno druženje mladih u vrijeme kada nema organiziranih radionica. Zavisno od interesa građana i potpore lokalne zajednice, Centar će se dodatno opremati i proširivati program.

Udruga MZM djeluje punih 11 godina u kojima je kroz Udrugu prošlo mnogo članova i provedeno je mnogo projekata, kako lokalnih tako i međunarodnih, od kojih su neki postali i tradicionalni, a s ovim novim projektom Centra za neformalno učenje želi se iskoristiti i podijeliti dosad stečeno znanje članova MZM-a sa svim Novomarofčanima.

Program otvaranja:
Petak, 2.12.2016.
18:00 - IZLOŽBA ILUSTRACIJA: Lanchy Bananchy [Udruga mladih Alternativa]
18:30 - prezentacija učenika Srednje škole Novi Marof s Erasmus+ projekta "Do something for yourself and society" održanog u Srbiji i Mađarskoj
19:00 - službeno otvorenje Centra za neformalno učenje
19:30 - druženje uz domjenak

Subota, 3.12.2016.
16:00-00:00 - društvene i video igre (Catan, Wormsi, itd.)