Učenici OŠ Novi Marof će raditi na razbijanju stereotipa, doznajte kako

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.10.2016. u 13:46h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Novi Marof ove se školske godine uključila u međunarodni projekt pod nazivom "STARS" u sklopu Erasmus + programa - najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine.

- Tema su projekta "Stereotipi", a prijekt će trajati tri godine. Tijekom trajanja projekta učitelji i učenici radit će na razbijanju stereotipa, kroz razmjenu dobre prakse kao i stvaranju inovativnih nastavnih materijala, koje će moći koristiti svi učitelji i nastavnici diljem Hrvatske - ističu iz OŠ Novi Marof dodajući da će učitelji i učenici marljivo raditi na aktivnostima pa će neki imati priliku sudjelovati u mobilnosti gdje će predstavljati svoju školu. 

Uz Osnovnu školu Novi Marof u projekt, koji završava u rujnu 2019. godine, uključene su i škole iz Ujedinjenog Kraljevstva, Malte, Portugala i Finske dok su voditeljice projekta Ivona Beštek i Simona Štorga.

Ostali učitelji koji će surađivati na projektu su Josip Beštek, Ivana Gabričević, Tanja Koren, Marina Krbot, Katarina Marenčić, Snježana Pejnović , Anamarija Rupe i Ana Sudec.