Učenici iz Varaždinske županije uspješni na 6. Susretu dječjeg duhovnog stvaralaštva

Varaždinske vijesti | 26.4.2017. u 08:19h | Objavljeno u Društvo

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 22. travnja održana je završna svečanost 6. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova, likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi „Božji cvjetnjak“, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborniku "Za druge disati".

U žanru poezije treću je nagradu osvojila učenica 6. razreda Osnovne škole Petrijanec Lana Domjan (mentorica Željka Rabuzin) za pjesmu "Na tragu...". Dodatnu nagradu u žanru poezije nagradu je dobila Marta Ivanek, učenica 7. razreda (mentorica Ivana Nogić) iz Osnovne škole Ljubešćica za pjesmu "Nigdar niesi sam".

U žanru igrokaza prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda osvojila je učenica 6. razreda Osnovne škole Visoko Doroteja Adamić za igrokaz "Štefek". Druga nagrada za igrokaz "Obloček" pripala je Aniti Platnjak, učenici 7. razreda Osnovne škole Visoko, a treću nagradu za igrokaz "Susret s anđelima" osvojila je učenica 6. razreda OŠ Visoko Leona Šurbek. Svima im je mentor bio Tibor Martan. Prvonagrađeni igrokaz "Štefek" na svečanosti je izvela Dramska grupa Osnovne škole Visoko.

Nakon završetka svečanosti prof. Nada Babić je u križevačkoj Osnovnoj školi Ljudevita Modeca održala radionicu "Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu" za mentore, a vjeroučiteljica s. Vinka Marović za učenike. Susret je završen posjetom knjižnici križevačke grkokatoličke katedrale. Na natječaju su, uz spomenute škole, iz Varaždinske županije sudjelovali i učenici iz Katoličke osnovne škole svete Uršule iz Varaždina, učenici Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice, učenici Osnovne škole Sveti Đurd, Učenici Osnovne škole Trnovec iz Trnovca Bartolovečkog, učenici Osnovne škole Tužno te učenici Osnovne škole Vinica.

Označeno u