Učenice topličke škole, novinarskim radovima plasirale se na županijski Lidrano

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.2.2018. u 09:28h | Objavljeno u Društvo

Učenice Novinarske skupine topličke škole Antuna i Ivana Kukuljevića svojim su se radovima plasirale na županijski Lidrano. Naime, prošlog je tjedna u OŠ Svibovec održana međuopćinska smotra Lidrana za područje Novi Marof na kojoj su sudjelovale i topličke učenice.

Učenice su se natjecale u dramsko – scenskom i novinarskome stvaralaštvu, a posebno uspješne bile su školske novinarke koje su se plasirale na županijsku smotru Lidrana.

Iz novinarskoga stvaralaštva za područje Novi Marof ukupno je predloženo pet radova na županijski Lidrano, a iz topličke su škole prošla čak tri rada.

Sve tri učenice polaze 8. razred u OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, a to su Lorena Valent, Ivana Prstec i Karla Bešenić dok je njihova mentorica bila Sanja Habek, učiteljica hrvatskoga jezika.

Inače, od dvadeset prijavljenih literarnih radova, na županijski LiDraNo predloženo je šest radova, dok je od ukupno dvanaest novinarskih radova za županijsku razinu predloženo pet.

Literarni rad učenice OŠ Svibovec iz 7. razreda, Klare Thavenet, "Nesvakidašnja ljubavna priča", pod mentorstvom učiteljice hrvatskog jezika, Jelene Pokos, predložen je za županijsku razinu, a ostale rezultate natjecanja možete vidjeti na linku.