Učenica VI. OŠ Varaždin Mila Maretić državna prvakinja iz kemije

VV | 9.5.2021. u 19:20h | Objavljeno u Društvo

U srijedu 21. travnja održano je Državno natjecanje iz kemije u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, ali zbog epidemioloških uvjeta, natjecanje se održavalo u matičnim školama učenika prema važećim epidemiološkim mjerama.

Obrazovnu ustanovu VI. osnovne škole Varaždin predstavljalo je četvero učenika, dvoje učenika iz 7. razreda i dvoje učenika 8. razreda te su ostvarili zapažene rezultate. Državnom natjecanju pristupili su učenici 7. razreda Mila Maretić i Leo Novak pod vodstvom mentorice Mihaele Vrbnjak Grđan te učenici 8. razreda Dora Strelec i Filip Juraga pod vodstvom mentorice Karmen Holenda.

Učenica Dora Strelec osvojila je 18. mjesto, Filip Juraga 20. mjesto, Leo Novak 10.mjesto, a izvanredna Mila Maretić okrunila je svoj cjelogodišnji rad i zalaganje 1. mjestom i naslovom državne prvakinje iz kemije.

VI. osnovna škola Varaždin i ravnatelj Mario Stančić organizirali su prijem za svoje učenike i mentore željevši im zahvaliti na postignutom uspjehu. Budući da su na snazi epidemiološke mjere, prijem se održao putem Zoom aplikacije, no to nije umanjilo proslavu uspjeha učenika i mentora.

Ravnatelj je svim učenicima čestitao na uspjehu naglasivši da je znanje važno i da oni to pokazuju svojim zalaganjem u školi, odricanjem i trudom što ih je dovelo do državnog natjecanja, a učenicu Milu Maretić do naslova državne prvakinje.