U Županijskoj palači dodijeljene stipendije: prvi puta podijelilo se 39 poljoprivrednih

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.12.2019. u 20:47h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju učenika i studenata Varaždinske županije, prilikom čega je dodijeljeno ukupno 100 stipendija, a stipendije će, uz one od posebnog stručnog interesa i iznimno nadarene, dobiti i svi studenti i učenici lošijih socio-ekonomskih prilika koji su se prijavili, a zadovoljili su uvjete.

Uz to, prvi put su dodijeljene tzv. poljoprivredne stipendije, za 39 učenika koji se školuju za poljoprivredna zanimanja. Napomenimo kako će učenici dobiti po 300 kuna mjesečno, dok studentska stipendija iznosi 700 kuna. Stipendije je u prisustvu pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc.Miroslava Huđeka te člana Povjerenstva za dodjelu stipendija Hrvoja Kapeša, studentima i učenicima dodijelio zamjenik župana Tomislav Paljak koji im se tom prilikom i obratio.

- Ove godine je malo manje prijavljenih studenata, jer studenti dobivaju stipendije po raznim osnovama. Naime i općine i gradovi su se intenzivno uključili u stipendiranje, a postoje i državne stipendije, što je jako dobro. Ove godine izdvojeno je oko milijun kuna za tu namjenu. Sustav prijava prilagođavamo potrebama svake godine, uvodimo nove kriterije, uvažili smo inicijativu Savjeta mladih za dodatno bodovanje prilikom volontiranja, a kao što znate dodjeljujemo i poljoprivredne stipendije. Radimo na uspostavi regionalnog centra kompetentnosti za Arboretum Opeka i cilj nam je da se poveća interes za poljoprivredna zanimanja – rekao je Paljak te svim studentima i učenicima zaželio mirne i sretne Božićne blagdane.