U Područnoj školi Druškovec održan četvrti PUŽ: Najbrojniji mali Topličanci Foto: OŠ A. i I. Kukuljevića Varaždinske Toplice

U Područnoj školi Druškovec održan četvrti PUŽ: Najbrojniji mali Topličanci

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.3.2019. u 18:13h | Objavljeno u Društvo

U Područnoj školi Druškovec 15. ožujka održan je četvrti od ukupno pet šahovskih turnira 4. sezone Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije za 2018./2019. godinu.

Ponovo je srušen rekord po broju natjecatelja, jer ih je u Druškovcu nastupilo njih 164, a OŠ A. i I. Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica predstavljalo je njih dvanaestero.

Na zadnja dva turnira PUŽ-a natjecatelji se prema plasmanu dijele na šest odvojenih turnira, po tri kod viših i nižih razreda. Na A turnirima nastupilo je po 8 najboljih prema trenutnom ukupnom plasmanu, na B turnirima po 8 sljedećih te na C turnirima svi ostali.

Kod viših razreda OŠ A. i I. Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica imala je tri predstavnika na A turniru. Pobijedio je Fran Supančić iz VI. OŠ Varaždin, 2. je bio Petar Križanić iz OŠ A. i I. Kukuljevića V. Toplice, čime je opet preuzeo prvo mjesto u ukupnom plasmanu, a kao 3. je završio Matej Friščić iz Ivanca. Od učenika osnovne škole iz Varaždinskih Toplica na A turniru viših razreda nastupili su još i Petar Kanešić (5. mjesto) i Mislav Matkun (6. mjesto).

Na B turniru viših razreda sva tri prva mjesta zauzeli su učenici Područne škole Druškovec: 1. Petar Rušec, 2. Leon Martinčević te 3. Janja Inkret. Od učenika OŠ iz Varaždinskih Toplica na 8, mjestu završio je Matej Modrić.

Na C turniru naša škola nije imala predstavnika, a prva tri mjesta zauzeli su: 1. Matija Kranjec iz Ljubeščice, 2. Luka Kušter iz Druškovca i 3. Dorian Kovačić iz Sračinca.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje djevojčice. Na A turniru najbolja je bila Jelena Inkret iz Druškovca, na B turniru Laura Friščić iz Ivanca, a na C turniru Natali Novoselec iz Druškovca.

Kod nižih razreda na A turniru pobijedio je Patrik Ježovita iz Lepoglave, 2. je bio Adrian Petrus iz Bisaga, a 3. Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin. Od učenika OŠ iz Var. Toplica 5. mjesto zauzeo je Luka Lončarić.

Na B turniru nižih razreda izvanredan uspjeh je osvojenim prvim mjestom ostvario Vedran Ljubić iz OŠ Var. Toplice. Drugi je bio Mihael Pavlic, učenik II. OŠ Varaždin, a 3. Marko Staneković, učenik VI. OŠ Varaždin.

Na C turniru prva tri mjesta ostvarili su učenici II. OŠ Varaždin: 1. Petar Zrinjski, 2. Luka Zavrtnik i 3. Jakov Bogdanović.

- Naši učenici na C turniru ostvarili su vrlo zapažene rezultate. Mia Jurša zauzela je odlično 9. mjesto te dobila medalju kao 2. najbolja djevojčica (iza Tare Rušec iz Druškovca), Teo Mičuda bio je 15., Matej Hokman 27., Ana Kanešić 42., a Samanta Vudrag 71 - kažu iz topličke OŠ.

Također je održan i turnir srednjih škola na kojem je pobijedio Matija Njegač iz Elektrostrojarske škole, a bivši učenici topličke škole ostvarili su zapažene rezultate: 2. je bio Hrvoje Hostnjak, također iz Elektrostrojarske škole, 3. Filip Križanić iz Prve gimnazije, a 5. Luka Hereković iz Elektrostrojarske škole. Najbolja djevojčica bila je Silvija Sever.

Detalji o turniru sa svim rezultatima i prikazom partija s 11 ploča dostupni su ovdje.

Označeno u