U humanitarnoj akciji varaždinski učenici i vrtičarci skupili gotovo tisuću paketa koji odlaze - put Petrinje Foto: Ilustracija

U humanitarnoj akciji varaždinski učenici i vrtičarci skupili gotovo tisuću paketa koji odlaze - put Petrinje

VV | 11.2.2021. u 18:04h | Objavljeno u Društvo

Druga humanitarna akcija Dječjega gradskog vijeća Varaždina za djecu Banije "Paket za tebe – dijete djetetu, Varaždin Petrinji“ provedena je u prvoj polovici veljače. U njoj je prikupljeno gotovo 941 paket koji sutra, u petak 12. veljačeu dva krcata kombija idu put Petrinje.

U paketima veličine kutije cipela mali Varaždinci su poklanjali petrinjskim vršnjacima igračke, slatkiše, slikovnice ili knjige te druge sitnice koje razveseljuju djecu, osobito onu koja su u potresu ostala bez svojih igračaka. Paketi idu na istu adresu kao i u prethodnoj akciji, u OŠ "Mato Lovrak“ u Petrinji, a darovi će biti podijeljeni učenicima druge petrinjske OŠ čija je školska zgrada razrušena, a nastavu će pohađati u OŠ "M. Lovrak“. U kutijama su se našla pisma podrške, pozivi na prijateljstvo i kontakt.

Na poziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Varaždina u akciju su se uključili učenici u svih sedam varaždinskih osnovnih škola, a pridružili su se i mališani iz Dječjeg vrtića "Dječji svijet". Akcijom po školama koordinirale su voditeljice Dječjih foruma za prava djeteta, a u vrtiću ravnateljica s odgojiteljicama. Skupljanje paketa po školama i prijevoz do Petrinje preuzeo je ravnatelj Centra Tomislav Špoljar.

Dječje gradsko vijeće zahvaljuje forumašima, ravnateljima, razrednicima, djeci i njihovim roditeljima te svima uključenima u uspjeh ove humanitarne akcije. Pozivaju odrasle i djecu, da koliko i kako mogu, pomažu i dalje svima kojima je pomoć potrebna.